10420

Locatie

Sparta Stadion

Mooie uitreeks ten einde: sc Heerenveen hard onderuit

sc Heerenveen heeft de vierde uitnederlaag van het seizoen geleden. Sparta Rotterdam won in eigen huis met 4-0. Het betekende het einde van een knappe uitreeks: duels tegen Cambuur, FC Twente, FC Groningen en AZ leverden allemaal een resultaat op. In totaal zag Van Wonderen zijn ploeg in die vier wedstrijden acht punten pakken, maar de sterke serie kreeg dus geen vervolg in Rotterdam.

HEESPA 1

In de eerste wedstrijd van het seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Toen wisten ze het publiek in het Abe Lenstra stadion niet te vermaken, waardoor de krachtmeting eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Op Het Kasteel gebeurde in de eerste veertig minuten ook weinig. Sparta had het vaakst de bal, maar het grootste gevaar kwam uit corners van de thuisploeg. Aan de andere kant van het veld wisten de Friezen ook niet tot kansen te komen.

De teams leken met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken voor de thee, maar vlak voor rust mocht Sparta toch juichen. Michael Pinto schoot de bal op prachtige wijze in de verre hoek, waarbij Xavier Mous kansloos was. Het betekende dat Heerenveen na de pauze op jacht moest naar de gelijkmaker, maar al snel bracht oude bekend Younes Namli de marge op twee. Zijn inzet werd aangeraakt door Pawel Bochniewicz, waardoor Mous de verkeerde kant op ging.

Heerenveen probeerde er na die klap nog het beste van te maken. De pompeblêdenformatie had langdurig balbezit, maar serieuze kansen leverde die fase niet op. Aan de andere kant van het veld toonden de Spartanen zich een stuk slagvaardiger, want het werd ook nog 3-0. Waar linksback Pinto in de eerste helft scoorde, deed rechtsback Shurandy Sambo dat nu. Het werd nog erger voor Heerenveen. Vito van Crooij deed namelijk ook nog een duit in het zakje, waardoor er een duidelijke 4-0 stand op het scorebord stond na negentig minuten.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert (71. Kaib); Haye, Van Amersfoort (77. Karlsbakk), Tahiri (71. Nunnely); Olsson, Van Hooijdonk, Sahraoui (77. Colassin)