6647

Locatie

Kras Stadion

sc Heerenveen boekt ruime zege en verbreekt tegendoelpunten-reeks

sc Heerenveen heeft het weekend uitstekend afgesloten. FC Volendam werd met 0-4 verslagen. Die uitslag betekent een einde aan een vervelende reeks, want in de afgelopen acht wedstrijden vielen iedere keer minimaal twee tegendoelpunten voor de Friezen. Pelle van Amersfoort werd in het vissersdorp de gevierde man met twee treffers, terwijl Simon Olsson en Thom Haye ook hun goaltje meepikten. Pawel Bochniewicz scoorde ook, maar zijn doelpunt werd afgekeurd aan het begin van de tweede helft.

DSC 2996

Eerder dit seizoen had Heerenveen in het Abe Lenstra stadion alle moeite om een gat in de Volendamse defensie te vinden, maar nu hadden de Friezen daar maar dertien minuten voor nodig. Door een prachtige pass van Thom Haye kwam Pelle van Amersfoort alleen voor de keeper. Hij schoof de bal beheerst binnen.

Vlak daarvoor had de man van de assist zelf al voor gevaar gezorgd met een vrije trap, maar toen kon doelman Mio Backhaus de bal tegenhouden. Ook de doelpuntenmaker kreeg nog een goede kans in de eerste helft. Na een uitstekende aanval kwam de bal aan de linkerkant van het veld bij Luuk Brouwers terecht. Hij gaf een goede pass op Van Amersfoort, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen. Volendam drong daarna wat aan, maar Mickey van der Hart had weinig moeite om zijn doel schoon te houden.

Pawel Bochnieiwcz leek Heerenveen meteen na de pauze op 0-2 te koppen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel. Daardoor bleef de marge één. Volendam mocht blijven hopen op een resultaat gezien de stand, maar met nog twintig minuten te gaan was wel duidelijk dat de punten meegingen de afsluitdijk over. Simon Olsson zorgde in minuut 66 voor de tweede treffer, waarna Van Amersfoort twee minuten later nogmaals scoorde. Hij wipte de bal knap over de doelman nadat Sven van Beek de bal over de verdediging legde.

De ruime voorsprong was voor Kees van Wonderen een uitgelezen mogelijkheid om wisselspelers minuten te geven. Daniel Karlsbakk, Charlie Webster, Anas Tahiri, Ché Nunnely en Espen van Ee kwamen binnen de lijnen. Voor laatstgenoemde middenvelder werd het een korte invalbeurt. Hij moest vroegtijdig douchen toen de scheidsrechter hem met rood naar de kant stuurde na een overtreding. Toch was het slotakkoord een positief moment, want aan het begin van de blessuretijd zorgde Haye met een afstandsschot voor de 0-4.