Jeugdteams doen wat hoofdmacht niet lukte en scoren er op los

12 september 2022 12:26

De hoofdmacht van sc Heerenveen kwam zaterdagavond niet tot scoren tegen Ajax, maar de jeugdteams wisten wel genoeg doelpunten te maken. In totaal waren er 45 Friese doelpunten, verdeeld over acht wedstrijden. Een overzicht van de resultaten.

O18 3

sc Heerenveen Onder-21 wint overtuigend
Voor Amir Ismaïl werd het een mooie zaterdag. De voetballer was tegen de leeftijdsgenoten van Alphense Boys goed voor drie doelpunten. In de veertigste minuut zette hij de Friezen op voorsprong, waarna hij de stand na een uur verdubbelde. Een kwartier voor tijd zorgde Djenahro Nunumete voor de derde treffer, waarna Ismaïl voor het slotakkoord zorgde met nog tien minuten te spelen: 4-0.

Dimitris Rallis mag drie keer juichen bij Onder-18

Ook bij de O18 mocht een speler drie keer juichen. Dimitris Rallis werd de grote man met drie doelpunten in vijf minuten. Na een kwartier spelen zorgde Zskaria Marjane voor de openingstreffer tegen Vitesse. Daarna begon de show van Rallis. In minuut 42, 44 en 47 mocht hij juichen na een treffer. De Arnhemmers scoorden na iets meer dan vijftig minuten spelen nog een eretreffer, maar spannend werd het geen moment meer. In de blessuretijd bepaalde Mads Alma de eindstand op 5-1.

Onder-16 haalt uit
De O16 had geen kind aan Victoria 1893 uit Hilversum. Na het laatste fluitsignaal stond er een afgetekende 0-6 op het scorebord. Al na tien minuten was de marge twee in het voordeel van de Friezen. Subhi Shrayyef en Damy Bernardina zorgden voor de treffers. Na die goede start werd het geen minuut meer spannend. Ruben Veer zorgde voor de derde goal, waarna de koek nog niet op was. Jesse Hellinga maakte twee doelpunten, terwijl Bernardina ook nog zijn tweede treffer meepikte.

Onder-15 komt te laat op stoom
De O15 kwam in Arnhem niet tot een tastbaar resultaat. De Friese talenten gingen rusten met een 2-0 achterstand en kwamen dat niet meer te boven. Kobus Bruinsma zorgde in minuut 81 nog voor de aansluitingstreffer, maar het doelpunt kwam te laat om de thuisploeg nog te laten wankelen.

Onder-14 speelt derby gelijk
De derby tegen Cambuur eindigde onbeslist bij de O14. Roano Reinbergen zorgde na achttien minuten voor de openingstreffer, maar die voorsprong werd niet vastgehouden. De Leeuwarders kwamen in minuut 56 op gelijke hoogte, waar het uiteindelijk bij bleef.

Onder-13 scoort in eerste minuut
Een geweldige start van de O13 werd snel van het scorebord gewist, maar toch won de ploeg uiteindelijk simpel van FC Volendam. Bodhy van de Giesen maakte binnen een minuut een doelpunt, maar de bezoekers kwamen in minuut negen al op gelijke hoogte. Na de pauze liepen de Friezen alsnog uit. Ruben Irion, Mitchel Volbeda en Luca Dijkstra waren allemaal trefzeker, waardoor het 4-1 werd.

Onder-12 scoort twintig keer in derby
Waar de O14 een puntje pakte tegen Cambuur, wist de O12 te winnen van de Leeuwarders. De pompeblêdenformatie won met duidelijke cijfers: 9-20.

Onder-11 zonder punten naar huis
De O11 had een lange terugweg van Den Haag terug naar Heerenveen. De jongste talenten uit de opleiding verloren van ADO met 10-4.