Zes internationals zijn uitgevlogen bij sc Heerenveen. Hier volg je de verrichtingen van Ion Nicolaescu, Hussein Ali, Pawel Bochniewicz, Daniel Karlsbakk, Oliver Braude en Bernt Klaverboer op de voet.

Bochniewicz maakt na een lange afwezigheid weer minuten bij Polen.
⚽ Webster maakt het winnende doelpunt bij Engeland Onder 20.
💪🏼 Basisspeler Ali wint twee keer met Irak.

Lp9jilzk
Lp9jrlha

22 november, 10.00 uur:
Moldavië plaatste zich niet voor het Europees kampioenschap, maar is toch trots. Ion Nicolaescu is namelijk de topscorer geworden in poule E van de kwalificatie. De aanvaller van sc Heerenveen was goed voor vier doelpunten. "Verschillende spelers hebben 3 goals achter hun naam staan, waaronder de beroemde FC Barcelona-spits Robert Lewandowski", aldus de voetbalbond FMF.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door FMF (@fmfmoldova)

21 november, 22.00 uur:
Hussein Ali komt met een goed gevoel terug in Heerenveen!

Een bericht gedeeld door Hussein Ali (@husseinali.15)

21 november, 21.05 uur:

Daniel Karlsbakk begon dinsdagavond in de basis bij Noorwegen Onder 21. Dat deed hij niet als spits, maar als linkermiddenvelder in een 3-5-2-formatie. Die opstelling leverde tegen de leeftijdsgenoten van Turkije niet het gewenste resultaat op, want het duel werd met 2-0 verloren door doelpunten van Cihan Canak en Erencan Yardimci. Karlsbakk ging na zeventig minuten naar de kant. Toen stond de eindstand al op het scorebord.

21 november, 21.00 uur:
Bernt Klaverboer keert ongeslagen, maar zonder speelminuten, terug bij sc Heerenveen. De doelman van Oranje Onder 19 zag vanaf de bank hoe zijn landgenoten met 3-0 te sterk waren voor Bosnië en Herzegovina. In de eerste helft scoorden de talentvolle Nederlanders twee doelpunten en daar kwam drie minuten voor het eindsignaal nog een treffer bij.

21 november, 14.52 uur:
Hussein Ali leek dinsdagmiddag met Irak doelpuntloos gelijk te spelen tegen Vietnam, maar door een goal in de zevende minuut van de blessuretijd werd alsnog de volle buit gepakt. Beide teams wisten de eerste WK-kwalificatiewedstrijd te winnen in de poule, maar nu is Irak de enige nog ongeslagen ploeg. Muhanad Ali werd laat in het duel de matchwinner. Op dat moment was Hussein Ali al gewisseld. Hij speelde 75 minuten mee.

21 november, 13.33 uur:
Charlie Webster is aan het nagenieten van zijn winnende treffer voor Engeland Onder 20. Well done, Charlie!

Een bericht gedeeld door Charlie Webster (@c.webster10)

20 november, 22.45 uur:
Charlie Webster was in eerste instantie niet opgeroepen voor Engeland Onder 20, maar de middenvelder mocht zich alsnog melden bij de nationale ploeg. Daar gaf de huurling zijn visitekaartje af door het winnende doelpunt te maken tegen Duitsland. De Duitsers kwamen twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk gingen de drie punten mee met de bezoekers. Webster, die in minuut 69 binnen de lijnen kwam, scoorde in de blessuretijd de 2-3.

20 november, 22.34 uur:

Het was vandaag alles of niets voor Ion Nicolaescu en Moldavië tegen Tsjechië. Bij een overwinning kon de spits van sc Heerenveen zich opmaken voor het Europees kampioenschap, maar het mocht niet zo zijn. De Tsjechen bleken met 3-0 te sterk. David Doudera zorgde na een klein kwartier voor de openingstreffer, waarna Tomas Chory en Tomáš Souček ook mochten juichen. Bij de laatste twee doelpunten had Moldavië nog maar tien man in het veld staan. Vladyslav Baboglo kreeg namelijk een rode kaart in minuut 55. Nicolaescu speelde ruim een uur mee.

19 november, 22.00 uur:

Een bericht gedeeld door Paweł Bochniewicz (@pawelbochniewicz)

18 november, 19.45 uur:
Bernt Klaverboer kwam zaterdag wederom niet in actie bij Oranje Onder 19, net als in de eerste wedstrijd deze interlandperiode. Toen werd Luxemburg verslagen, nu was de ploeg met 1-2 te sterk voor Azerbeidzjan. Isaac Babadi en Ezechiel Banzuzi maakten de Nederlandse goals.

17 november, 22.34 uur:
Het is een dag om niet snel meer te vergeten voor Pawel Bochniewicz. De Poolse mandekker ontbrak een aantal jaar bij de nationale ploeg, maar zat nu weer bij de selectie. Om het nog mooier te maken, mocht de verdediger van sc Heerenveen ook meteen in de basis beginnen tegen Tsjechië. Hij werd na een uur gewisseld, met een gele kaart op zak. Het was toen 1-1 door doelpunten van Jakub Piotrowski en Tomáš Souček. Die stand veranderde na de wissel niet meer.

17 november, 20.05 uur:
Ion Nicolaescu stond een tijdje aan de kant met een blessure, maar maakte vlak voor de interlandperiode nog minuten in het competitieduel met Vitesse. Het was voor de Moldavische bondscoach genoeg om de alltime-topscorer meteen op te roepen. In het EK-kwalificatieduel met Albanië begon de spits in de basis en deed hij 75 minuten mee. Toen hij naar de kant ging, stond het 0-1 voor de Albanezen. Drie minuten voor tijd zorgde Vladyslav Baboglo voor de gelijkmaker.

17 november, 19.59 uur:
Daniel Karlsbakk mocht ruim een halfuur meedoen bij Noorwegen Onder 21. Toen de spits van sc Heerenveen in het veld kwam, stond zijn land met 1-2 achter tegen Ierland. Bij het laatste fluitsignaal was de stand omgedraaid in een 3-2 overwinning. Halvor Opsahl zette de ploeg op voorsprong, waarna de Ieren tweemaal scoorden. In minuut 73 werd het gelijk via Kristian Arnstad en vier minuten later zorgde Lasse Nordas voor de winnende goal.

17 november, 19.30 uur:
Oliver Braude maakt de laatste weken indruk als rechtsback bij sc Heerenveen, maar bij Noorwegen Onder 20 stond hij vandaag opgesteld als linkervleugelverdediger. Het talent speelde de volle negentig minuten tijdens het 2-1 verloren duel met Portugal. Chermiti maakte twee treffers, waarna Henrik Skogvold tien minuten voor tijd het aansluitingsdoelpunt maakte. Verder dan dat kwamen de Noren echter niet.

16 november, 22.00 uur:

Met Hussein Ali in de basis, is Irak goed gestart aan de WK-kwalificatie voor 2026. Indonesië werd in Basra met maar liefst 5-1 opzij gezet. Hierdoor gaat Irak direct aan de leiding in groep F. Dinsdag staat voor Ali het volgende duel op het programma. Dan speelt Irak tegen de nummer twee van de poule: Vietnam.

15 november, 22.00 uur:
Bernt Klaverboer is met Oranje O19 goed begonnen aan de EK-kwalificatie. In het Luxemburgse Bissen zag Klaverboer vanaf de bank hoe het organiserende land met 2-0 werd verslagen. Die score was bij rust al bereikt door goals van PSV'ers Isaac Babadi en oud Akademy-speler Tygo Land.