Om Utens: Karlsbakk valt in bij enorme zege; Sahraoui ziet Ødegaard scoren

12 september 2023 22:42

De Interlandperiode is aangebroken. Andries Noppert, Osame Sahraoui, Daniel Karlsbakk, Ion Nicolaescu, Hussein Ali en Bernt Klaverboer mogen hopen op minuten voor hun land. In de rubriek Om Utens kun je hun avonturen volgen.

HEERKC7

12 september, 22.38 uur:
Osame Sahraoui maakte eerder deze week zijn debuut voor Noorwegen, maar nu kwam hij niet in actie. De dribbelaar zag zijn landgenoten met 2-1 winnen van Georgië, door doelpunten van sterspelers Erling Haaland en Martin Ødegaard. Bij beide goals zag hij linksbuiten Antonia Nusa de assist geven.

12 september, 21.34 uur:
Daniel Karlsbakk is dinsdagavond ingevallen bij Noorwegen Onder 19. De aanvaller van sc Heerenveen kwam vier minuten voor de reguliere speeltijd voorbij was binnen de lijnen. Op dat moment stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord tegen Letland. Bij het laatste fluitsignaal was daar nog één treffer bijgekomen, waardoor de Noren na twee wedstrijden in de EK-kwalificatiegroep zes punten hebben en een doelsaldo van veertien goals voor en nul tegen.

11 september, 19.03 uur:
Erald Krasniqi speelde eerder deze interlandperiode al tegen Azerbeidzjan, maar vandaag stonden de ploegen weer tegenover elkaar. Waar de eerste wedstrijd, mede door een assist en een doelpunt van de Akademy-speler, werd gewonnen door Albanië, eindigde de krachtmeting nu gelijk. Beide teams kwamen niet tot scoren.

11 september, 19.01 uur:
Bernt Klaverboer heeft vandaag de nul gehouden tegen Italië Onder 19. De doelman van sc Heerenveen zag zijn landgenoten aan de andere kant van het veld twee keer de keeper van de tegenstander passeren, waardoor de vriendschappelijke wedstrijd werd gewonnen. Antoni Milambo en Jaden Fernando Slory zorgden voor de doelpunten in Prato, een plaats in de buurt van Florence.

10 augustus, 22.42 uur:
Andries Noppert heeft vanaf de bank gezien hoe zijn landgenoten afrekenden met Ierland. Eerder deze interlandperiode werd Griekenland al verslagen. Denzel Dumfries was in die wedstrijd enorm belangrijk en ook nu zag de keeper dat de oud-Heerenvener van onschatbare waarde was. Hij kreeg in de eerste helft een strafschop, waardoor Oranje een vroege achterstand ongedaan maakte via Cody Gakpo, en was in de tweede helft de aangever bij een doelpunt van Wout Weghorst. Daardoor won Nederland met 1-2.

10 september, 22.00 uur:
👏🏼👏🏼

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hussein Ali (@husseinali.15)

10 september, 20.05 uur:
Ion Nicolaescu heeft vanavond zijn waarde opnieuw bewezen bij de nationale ploeg van Moldavië. De topscorer aller tijd was dit keer niet trefzeker, maar stond wel aan de basis van een doelpunt. Hij gaf namelijk de assist op Vadim Rata, die de enige goal van de wedstrijd maakte tegen de Faeröer-eilanden. Daardoor staat Moldavië momenteel op acht punten na vijf wedstrijden in de EK-kwalificatiegroep.

10 september, 18.23 uur:
Hussein Ali kent tot dusver een geweldige periode als international van Irak. Waar hij eerder deze week zijn debuut maakte, heeft hij nu de eerste prijs te pakken. Hij en zijn ploeggenoten wonnen de King's Cup, een toernooi waaraan in totaal vier ploegen meededen. De eerste wedstrijd werd gewonnen na strafschoppen en ook nu moest vanaf elf meter de beslissing vallen. Na negentig minuten stond het namelijk 2-2. Ali kwam twee keer op voorsprong, maar die voorsprong raakte hij dus ook twee keer kwijt. Uiteindelijk kwam toch alles goed voor de verdediger van sc Heerenveen.

9 september, 20.55 uur:
Akademy-speler Erald Krasniqi heeft met Albanië Onder 19 een 2-0 zege geboekt op Azerbeidzjan. De voetballer van sc Heerenveen begon in de basis en zag in de tweede helft dat zijn voorzet door Flavio Sulejmani gepromoveerd werd tot doelpunt. De in Sneek geboren speler verdubbelde daarna zelf de voorsprong, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

7 september, 22.33 uur:
Andries Noppert zag vanavond twee oud-Heerenveners uitblinken bij Oranje, dat het opnam tegen Griekenland. Marten de Roon zette Nederland op voorsprong na een kwartier spelen met zijn eerste interlandgoal. Vervolgens ging de aandacht uit naar Denzel Dumfries. De vleugelverdediger stond namelijk bij de tweede en derde treffer aan de basis met een voorzet. Zo won de ploeg van Ronald Koeman met 3-0, met dank aan twee spelers die in het verleden het pompeblêdenshirt droegen.

7 september, 22.22 uur:
Ion Nicolaescu heeft op zijn verjaardag niet getrakteerd op een doelpunt. De topscorer aller tijden van Moldavië zag tegen Oostenrijk wel een teamgenoot scoren. Vitalie Damascan zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer, maar in de tweede helft maakte het Alpenland gelijk via Michael Gregoritsch. De Heerenveenspits verliet in minuut 61 het veld.

7 september, 20.50 uur:
Hussein Ali debuteerde vandaag voor Irak, maar er was nog een sc Heerenveen-speler die voor het eerst minuten maakte bij een nationale ploeg: Osame Sahraoui deed mee bij het vlaggenschip van Noorwegen. De dribbelaar speelde een kwartier tegen Jordanië. Op het moment dat de aanvaller binnen de lijnen kwam, stond het al 4-0. Uiteindelijk eindigde het duel met een marge van zes doelpunten. Bard Finne en Hugo Vetlesen scoorden nog toen de debutant in het veld stond. Bij het doelpunt van laatstgenoemde was Sahraoui goed voor de assist.

7 september, 19.55 uur:
Daniel Karlsbakk heeft zijn doelpuntje meegepikt bij Noorwegen Onder 21. De aanvaller van sc Heerenveen begon tegen de leeftijdsgenoten van San Marino op de bank, maar mocht een kwartier voor tijd het veld in. In die paar minuten gaf hij zijn visitekaartje af door de 0-6 te scoren twee minuten voor tijd. Hij dacht de eindstand op het scorebord te zetten, maar in de blessuretijd werd het ook nog 0-7 via Eskil Edh.

7 september, 15.40 uur:

Een bericht gedeeld door Andries Noppert Official (@andriesnoppert)

7 september, 14.30 uur:

Hussein Ali is gedebuteerd in een ware thriller. De vleugelverdediger van sc Heerenveen speelde de volledige wedstrijd mee met de Iraakse nationale ploeg tegen India, dat na strafschoppen werd verslagen.

Na zeventien minuten maakte Naorem Singh de openingstreffer, waarna Ali en zijn ploeggenoten tien minuten later al op gelijke hoogte kwamen via Ali Al-Hamadi. In de tweede helft kwamen de Irakezen weer op achterstand, maar ook nu werd dat weggepoetst. De 2-2 kwam van Aymen Hussein, waarna het duel via strafschoppen beslist werd. Ali zag vijf landgenoten raak schieten, terwijl de tegenstander een keer miste.

7 september, 11.00 uur:
Het is matchday voor vijf sc Heerenveen-spelers.

Om Utens 1080

6 augustus, 16.45 uur:
Andries Noppert zit donderdagavond op de bank, als Nederland het opneemt tegen Griekenland. Ronald Koeman heeft op de persconferentie verteld dat Mark Flekken onder de lat begint. "Andries heeft een geweldig WK gekeept, maar is een tijdje geblesseerd geweest. Dan maak je keuzes. Flekken gaat keepen. Hij verdient het, omdat hij al een lange periode in vorm is."

6 augustus, 14.00 uur:
sc Heerenveen heeft nog een international deze periode: Charlie Webster stond op de stand-by lijst van Engeland Onder 20, maar heeft alsnog een oproep gekregen van de bondscoach. De middenvelder, die gehuurd wordt van Chelsea, belegt met zijn leeftijdsgenoten een trainingskamp in eigen land.

4 augustus:
De spelers die deze periode voor hun land uitkomen, zijn allemaal uitgevlogen. Voor vijf voetballers staan er twee wedstrijden op het programma; alleen doelman Bernt Klaverboer heeft maar een duel.