sc Heerenveen Vrouwen begint seizoen met nederlaag: Friezen raken twee keer de lat

18 september 2023 09:17

sc Heerenveen Vrouwen is de competitie begonnen met een nipte nederlaag tegen AZ. Op Sportpark Skoatterwâld wisten de bezoekers één doelpunt te maken, waar de thuisploeg zonder treffers van het veld stapte.

AZ1

In de Azerion Vrouwen Eredivisie hadden de Friezen in de eerste speelronde vrij, waardoor het seizoen nu pas echt is begonnen voor de ploeg van Hans Schrijver. sc Heerenveen Vrouwen dacht op voorsprong te komen in de eerste helft, maar het doelpunt ging niet door wegens hands. In de tweede helft was de thuisploeg wederom dichtbij een goal. Lisanne Dik probeerde het met een afstandsschot en zag die inzet, door een hand van de AZ-keepster, tegen de lat komen. Niet veel later zag ook spits Janneke Ennema een bal op het aluminium belanden.

In minuut 67 viel het doelpunt wel aan de andere kant. Jolijn Spaan schoot de bal op fraaie wijze tegen de touwen. Heerenveen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Merel Bormans was gevaarlijk met een schot, maar de aanvoerster zag haar inzet gekeerd worden. Daardoor eindigde het duel in 0-1 voor de Alkmaarders.