Akademy: Onder 13 en Onder 15 winnen; tweemaal 3-3 gelijkspel

05 februari 2024 11:02

Zaterdagavond speelde de hoofdmacht van sc Heerenveen met 3-3 gelijk tegen Fortuna Sittard. Ook op Sportpark Skoatterwâld stond deze stand tweemaal op het scorebord. Zowel Onder 16 als Onder 14 moesten genoegen nemen met een punt. Onder 15 en Onder 13 pakten wel de volle buit.

03022024316215 DSC 4948

Onder 21 verliest

Voor het eerste elftal stond er een verre uitwedstrijd op het programma, maar O21 moest nog verder Limburg in. Roda JC was de tegenstander. De terugreis voelde nog langer dan de heenweg, want de punten bleven in het zuiden van het land. Het werd 3-1. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong, maar vlak voor de rust maakte Dimitris Rallis gelijk. In de tweede helft lukte het alleen Roda om nog twee keer te scoren.

Onder 18 verliest
Ook O18 kwam met lege handen terug in Friesland. De ploeg verloor met 2-1 van Excelsior. In Rotterdam vielen alle doelpunten binnen het eerste halfuur. Na een klein kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Vier minuten later stond de gelijke stand weer op het scorebord door Eser Gürbüz, maar uiteindelijk was het niet genoeg voor een tastbaar resultaat. De zwart-roden wisten namelijk nog een keer te scoren.

Onder 16 speelt gelijk
Er leek niets aan de hand voor O16, dat met 3-1 voorstond tegen FC Utrecht na 46 minuten. Yannick Hut, Hidde Hellinga en Ivan Rudic zorgden voor de Friezen doelpunten. Maar het was niet genoeg voor drie punten. Het lukte de bezoekers namelijk nog tweemaal om te scoren, waarvan het laatste doelpunt in de blessuretijd viel. Daardoor werden de punten gedeeld.

Driepunter voor Onder 15
O15 is goed begonnen aan de voorjaarscompetitie. De ploeg heeft de eerste twee wedstrijden winnend afgesloten. Zaterdag moest Helmond Sport/VVV-Venlo eraan geloven. De talenten uit het zuiden van het land moesten met een 3-0 nederlaag terug de bus in. Al binnen één minuut stonden de Friezen op voorsprong via Zion Smit, waarna de marge in de negende minuut verdubbeld werd door Rayen Gtari. Het slotakkoord was ruim tien minuten voor tijd van Jerayno Schaken.

Vervelende blessuretijd voor Onder 14
O14 leek nog niet wakker toen er afgetrapt werd tegen Almere City. Binnen het kwartier stond de ploeg namelijk met 0-2 achter. Nog voor de pauze werd het 1-2 door Givencio Getrouw. Na rust zorgde Luca Dijkstra er hoogstpersoonlijk voor dat de achterstand werd omgedraaid in een voorsprong door tweemaal te scoren, maar toch was het niet genoeg voor een zege. In de blessuretijd werd het nog 3-3, waardoor beide teams een punt aan het duel overhielden.

Onder 13 stormt in eerste helft
Het was een aanvalsmachine in de eerste helft. O13 scoorde voor de pauze maar liefst zes keer tegen Alphense Boys. Sky Martha was de grote man met een hattrick, terwijl Dévon Snell tweemaal de bal tegen het net schoot. Ook Mitchell Volbeda pikte nog een doelpuntje mee. Met die enorme marge lukte het de Friezen niet om na de pauze nog door te drukken. De bezoekers maakten nog wel een eretreffer, waardoor het eindstand 1-6 was.