Awaydays: wijziging in voorrangsregeling voor seizoen 2024/2025

04 september 2024 11:11

Door de toenemende supportersaantallen bij uitwedstrijden van sc Heerenveen heeft de club besloten om vanaf het seizoen 2024/2025 te werken met een voorrangsregeling. Voorafgaand aan de eerste uitwedstrijd tegen Ajax werd deze regeling bekendgemaakt, maar daarbij volgt nu een wijziging.

30032024318356 DSC 8111


Per bezochte uitwedstrijd in het seizoen 2023/2024 was 1 punt te behalen, zo maakte de club al bekend in het uitreglement van vorig seizoen. Supporters die in het seizoen 2023/2024 twaalf of meer uitwedstrijden hebben bezocht, kunnen nu gebruik maken van de voorrangsregeling. Deze groep, bestaande uit circa honderd personen, kunnen voor iedere uitwedstrijd een toegangskaart bemachtigen voor de reguliere kaartverkoop begint.

De verkoop van uitwedstrijden start, net als de afgelopen seizoenen, op de vrijdag twee weken voor aanvang om 09.00 uur. Supporters die binnen de voorrangsregeling vallen, krijgen de woensdag daarvoor de kans om een toegangskaart te kopen van 9.00 tot donderdag 9.00 uur.

Maken supporters geen gebruik van de voorrangsregeling, dan is hun gegarandeerde toegangskaart weg. Willen ze alsnog naar de wedstrijd, dan moeten ze een toegangskaart bemachtigen via de reguliere verkoop vanaf vrijdag om 9.00 uur.

Wijziging
In eerste instantie kwam 20% van de beschikbare EV-kaarten voor de voorrangsgroep beschikbaar op woensdag, wat op de nodige weerstand stuitte. Omdat het grootste deel van de voorrangsgroep vorig seizoen met de auto de club achterna reisde bij uitwedstrijden, vindt de club het achteraf gezien niet rechtvaardig om de meeste supporters met de bus te laten gaan. Daarom worden nu alle EV-kaarten direct beschikbaar gesteld. Zo heeft de voorrangsgroep de garantie dat ze awaydays kunnen beleven op de manier die ze graag willen. Deze supporters hebben 24 uur de garantie dat ze de gewenste kaart kunnen bemachtigen.

Let op: dit is onder voorbehoud van de regelgeving rondom de desbetreffende uitwedstrijd. Bijvoorbeeld bij Go Ahead Eagles zijn er weinig parkeerplaatsen bij het gastenvak.