Bochniewicz ziet aanknopingspunten, ondanks nederlaag: "Lieten aardig voetbal zien"

11 augustus 2024 19:58

De eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen is geëindigd in een minimale nederlaag door een doelpunt van Kristian Hlynsson. In de Johan Cruijff ArenA hield sc Heerenveen behoorlijk stand tegen Ajax, maar aanvallend kon de ploeg geen potten breken. Desondanks is Pawel Bochniewicz niet ontevreden.

DSC 2465


sc Heerenveen begon brutaal in de hoofdstad, met een fraaie aanval in de eerste minuut. De bal kwam echter niet bij Daniel Karlsbakk, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Ongeveer tien minuten daarna leken de Friezen door te moeten met tien man. Pawel Bochniewicz kreeg een rode kaart van Bas Nijhuis voor een overtreding op Mika Godts, maar die werd uiteindelijk teruggedraaid. "Zelf voelde ik meteen dat ik de bal raakte, maar toen hoorde ik het fluitje... Desondanks bleef ik rustig, omdat ik wist dat het gecheckt zou worden", zegt de Pool na afloop.

De verdediger zag Ajax vlak voor rust op voorsprong komen. Godts was de aangever bij het doelpunt van Hlynsson. Branco van den Boomen kreeg daarna een kans om de marge te verdubbelen, maar hij raakte de paal. Daardoor mochten de Friezen na de pauze blijven hopen op een resultaat. Serieuze mogelijkheden kwamen er echter niet: Robin van Persie zag dat zijn spelers alles gaven, maar niet door de Amsterdamse verdediging komen. Ook vijf wissels, en de mee naar voren gestuurde Bochniewicz, konden geen doorbraak forceren. "De trainer vertelde ons vanaf de eerste dag dat we elke wedstrijd voor de winst zouden gaan, dus het was voor mij geen verrassing dat ik mee naar voren moest."

Een resultaat werd dus niet geboekt, maar de mandekker ziet wel aanknopingspunten. "Ajax had het niet makkelijk", stelt de voetballer. "In sommige fases lieten we aardig voetbal zien. We zullen ons nog verder verbeteren in de komende periode. Ik denk dat we mooie dingen kunnen bereiken."


Opstelling sc Heerenveen:
Van der Hart; Hall (70. Braude), Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Van Ee (80. Smans), Brouwers, Olsson; Al-Saed (80. Rallis), Karlsbakk (46. Nicolaescu), Sebaoui (62. Trenskow)