FeanDei drukbezocht: "Heel leuk, ik heb heel veel handtekeningen uitgedeeld"

13 juli 2024 20:05

Zaterdagmiddag stond de FeanDei op het programma. Ondanks de hevige regenval, was het een drukte van belang. Voor veel supporters was dit het ideale moment om handtekeningen te scoren, op de foto te gaan met de spelers of om iets in de Feanstore te kopen. De nieuwe shirts vlogen over de toonbank.

DSC05157


"We krijgen vandaag assistentie van de landmacht", vertelt de stadionspeaker aan het begin van de spelerspresentatie, als de regen met bakken uit de lucht valt. Gelukkig zitten duizenden supporters droog op de tribune. Zij zien de nieuwe spelers en speelsters via een zipline één voor één voorbijkomen. De nieuwkomers vliegen door de lucht, terwijl de supporters ze toezwaaien. Niklas Tarvajärvi is de laatste van de vrouwenploeg die van de ene hoek naar de andere kant zweeft. "Ik had verwacht dat ik sneller zou zijn, maar snelheid is nooit mijn sterkste punt geweest", grapt de oud-voetballer, die dit seizoen de leiding heeft over de vrouwenploeg.

De mannen eindigen ook met de trainer. Als Robin van Persie met beide benen op de grond staat, en de eerste fans een hand heeft gegeven, neemt hij het woord. "Ik ben geen held op grote hoogtes, maar van de spelers vraag ik dit ook: lef. Dat heb ik hopelijk een beetje getoond nu", aldus de nieuwbakken oefenmeester, die inmiddels twee weken aan het werk is met de ploeg. Luuk Brouwers is positief, zo vertelt hij aan de fans. "Het gaat goed. We leren elkaar langzaam kennen, dat is vooral voor de nieuwe spelers belangrijk."

Twee uur later strekt de middenvelder zijn rechterhand. Hij wappert een paar keer. Waar hij aan het begin van de middag op het podium in het Abe Lenstra stadion stond, zit hij nu op een barkruk in FeanPlaza. De rij met kinderen die handtekeningen en foto’s willen scoren houdt maar niet op. "Je bent nog lang niet klaar hoor", zegt een oudere man tegen Brouwers. "Er staan nog heel veel mensen te wachten."

Van handtekeningen scoren naar uitdelen
Hester Algra weet hoe het is om op handtekeningenjacht te zijn tijdens de opendag. "Ja ik ben hier vroeger ook vaak geweest", zegt de speelster, die in Broeksterwâld opgroeide met het Heerenveen-virus. "Het is leuk, ik heb heel veel handtekeningen uitgedeeld. Je weet gewoon dat die kinderen een mooie dag hebben. Dat is het belangrijkste."

Waar de fans jagen op handtekeningen, jaagt zij met sc Heerenveen Vrouwen op een plek in het linkerrijtje op de ranglijst. "Ik heb veel vertrouwen in het team. Ik denk dat het, met de nieuwe speelsters erbij, moet kunnen. We zijn nu vier weken bezig, hebben straks weer even vakantie en daarna gaan we weer trainen. Dan kunnen we de puntjes op de i zetten."

Sahraoui moet dat letterlijk doen als hij zijn handtekening opschrijft. "Hij herkent je al bijna", zegt een vader tegen zijn zoon als de dribbelaar een krabbel op zijn shirt zet. "Hij heeft al achttien keer eerder een handtekening aan je gegeven." De jongen gaat met een mooi gevuld shirtje naar huis, en hij was zeker niet de enige.