Hall positief na nederlaag: "We beginnen met vertrouwen aan de competitie"

04 augustus 2024 09:11

sc Heerenveen heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. Door een benutte strafschop van Delano Burgzorg eindigde het duel met Middlesbrough in 1-0. Ondanks de nederlaag is Denzel Hall vol vertrouwen.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.57.41


"Ondanks dat het een oefenwedstrijd is, baal je natuurlijk wel van dit resultaat. Ik denk dat we er meer uit konden halen", zegt Hall vlak na het laatste fluitsignaal, als de wissels en invallers nog aan het uitlopen zijn op het veld. De rechtsback liep er afgelopen seizoen vaak genoeg tussen, maar heeft zich deze voorbereiding teruggeknokt. In Middlesbrough liet hij zien waarom Robin van Persie hem tijdens deze voorbereiding zoveel minuten geeft. Hij speelde degelijk, had een aantal goede intercepties en was ook aan de bal een rustige factor in het team.

"Het is heel fijn om twee keer in korte tijd negentig minuten te maken", zegt Hall, die ook tegen VVCS de hele wedstrijd speelde. Of hij helemaal terug is? Zelf blijft de voetballer bescheiden. "Ik doe elke dag mijn best, meer kan ik niet doen. Het belangrijkste is dat ik me weer voetballer voel. Daar ben ik heel blij mee."

In Middlesbrough werd dus nipt verloren, maar de andere oefenwedstrijden leverden allemaal een zege op. "We moeten daarom niet in paniek raken", stelt Hall, die Noppert verslagen zag worden vanaf de strafschopstip. Daarvoor had de doelman wel al redding gebracht op een inzet van elf meter, toen hij zelf een speler neerhaalde. Namens sc Heerenveen waren Ilias Sebaoui, Luuk Brouwers en Danilo Al-Saed gevaarlijk.

"We hebben kansen gehad om te scoren, dus we hebben ook goede dingen laten zien in dit duel", aldus de verdediger, die in de openingsfase zelf ook het doel onder vuur nam. "Ik denk dat we met vertrouwen beginnen aan de competitie. We hebben nog één week om de puntjes op de i te zetten. Daarin moeten we hard trainen en gas geven."


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Brouwers, Van Ee (46. Condé), Smans (46. Smans); Al-Saed, Nicolaescu (60. Karlsbakk), Sebaoui