Hopland blij met transfer: "Karlsbakk vertelde goede dingen over de club"

02 september 2024 15:30


Nikolai Hopland mag dit seizoen het pompeblêdenshirt dragen. Daardoor is het aantal Noren in de selectie, na het vertrek van Osame Sahraoui eerder deze zomer, weer op drie uitgekomen. Met Daniel Karlsbakk en Oliver Braude speelde de twintigjarige verdediger al samen bij de jeugdteams van het land.

Hopland loopt door de gang, bij de kleedkamer van de uitploeg. "Hi, nice to meet you", zegt Amara Condé, die de nieuwkomer tegemoet loopt. Er volgt een vriendelijke omhelzing, alsof ze elkaar al langer kennen. "Waar kom je vandaan? Alweer een Noorse speler! Leuk, leuk."

Daniel Karlsbakk
Ook met Karlsbakk en Braude is de begroeting hartelijk. Zij kennen elkaar daadwerkelijk al een langere periode, van hun gezamenlijke interlandperiodes bij Onder 19 en Onder 21. "Het was een warm welkom, het zijn goede vrienden van me", zegt de verdediger. "Daniel vertelde veel goede dingen over de club. Ik was meteen enthousiast toen ik hoorde dat ik deze stap kon maken, maar zijn positieve woorden maakten het extra makkelijk."

DSC00509

"Ik was meteen enthousiast toen ik hoorde dat ik deze stap kon maken"

Martin Ødegaard
Langs de rand van het veld pakt Hopland zijn telefoon. Hij draait een rondje terwijl hij de tribunes filmt. Afgelopen weekend kolkte het nog in het Abe Lenstra stadion; nu is het leeg. Desondanks maakt het onderkomen indruk op de verdediger. "Really nice", zegt hij als hij zijn telefoon weer weg doet. "Ik kan niet wachten om te beginnen en om mijn eerste wedstrijd te spelen voor de supporters. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen, want Heerenveen is heel bekend in Noorwegen door alle landgenoten die hier gespeeld hebben. bijvoorbeeld Martin Ødegaard."

DSC00720
DSC00741

Robin van Persie
In eerste instantie komt hij op huurbasis naar Fryslân, maar de club heeft een koopoptie bedongen. De verdediger heeft zin om zijn kwaliteiten te tonen. "Ik heb graag de bal en kan het spel goed lezen. Ik hou van verzorgd voetbal", zegt Hopland, die met zijn omschrijving prima in het spel van Robin van Persie lijkt te passen. "Ik heb hem nog bij Arsenal en Manchester United zien spelen, dus het was heel speciaal om kennis met hem te maken. Ik was zelfs een beetje nerveus, maar het was een goed gesprek."

Hopland moet wachten tot dinsdag voor hij mee kan trainen met zijn nieuwe ploeggenoten. De eerste dag staat in het teken van de medische keuring en foto's maken voor de aankondiging. "Ik ben klaar om het team meteen te helpen. In Noorwegen is de competitie al langer bezig, dus ik ben fit."

"Ik heb graag de bal en kan het spel goed lezen, ik hou van verzorgd voetbal"