Jacob Trenskow en Robin van Persie zijn blij met transfer: "Hij heeft iets extra's"

09 augustus 2024 17:05


Jacob Trenskow tekende vrijdag een contract voor vier seizoenen in het Abe Lenstra stadion. Als de aanvaller het voor het zeggen zou hebben, zouden de supporters hem zondagmiddag al in actie kunnen zien. De Deen kan niet wachten om écht te beginnen in Fryslân.

"Nice nice nice". Trenskow heeft net het sc Heerenveen-shirt aangetrokken. Op de achterkant staat nummer 20. Daarmee is hij letterlijk de opvolger van Osame Sahraoui, die de afgelopen anderhalf jaar met dat getal op zijn rug de verdedigers van de tegenstanders het nageven gaf. Daarvoor speelden onder anderen Joey Veerman, Georgios Samaras en Petter Hansson met dat nummer. Allemaal maakten ze via Fryslân een mooie stap. "Dit is een goed nummer om te dragen", concludeert de nieuwkomer met een glimlach.

DSC 1364

"Ik ben een echte rechtsbuiten, die de één-tegen-éénduels opzoekt, kansen wil creëren en doelpunten scoort"

Als hij met het pompeblêdenshirt het veld oploopt, gaan zijn mondhoeken weer omhoog. "Dit is echt heel erg mooi, het is groter dan waar ik vandaan kom", stelt Trenskow, die tot voor kort zijn kunsten vertoonde in de Guldfågeln Arena, met een capaciteit van twaalfduizend plaatsen. "Dit is geweldig, en ik weet dat het met fans op de tribune nog indrukwekkender is. Ik kijk er echt naar uit om hier te spelen."

Bellen met Van Persie
Lang de tijd om te genieten van zijn nieuwe thuisbasis heeft hij niet. De klok tikt door, zijn eerste training wacht. Op Sportpark Skoatterwâld wordt hij hartelijk begroet door zijn nieuwe ploeggenoten. "Het was leuk om meteen het veld op te kunnen de spelers een beetje te leren kennen", zegt de aanvaller, die via de telefoon een paar dagen eerder al kennismaakte met zijn nieuwe trainer. "Hij vertelde wat zijn werkwijze is en hoe hij wil spelen. De coach wil aanvallend voetbal zien en ik denk dat het heel goed bij mij past. Ik ben een echte rechtsbuiten, die de één-tegen-éénduels opzoekt, kansen wil creëren en doelpunten scoort. Ik denk dat ik hier heel veel kan leren en mezelf kan ontwikkelen, zoals zoveel Scandinavische spelers in het verleden al gedaan hebben."

DSC08245
DSC 1367

De trainer liet zich ook positief uit over de aanvaller. "Ik ben heel blij dat hij voor ons heeft gekozen", zegt de coach. "Als je beelden van een speler ziet, heb je soms dat iemand je meteen pakt. Dat je kijkt en denkt: die heeft iets extra’s. Dat had ik bij hem door zijn linkerbeen, maar ook hoe hij beweegt en handelt.  Ik heb hem onlangs gesproken via de telefoon, ongeveer tien minuten. Daarin leg je de manier van werken uit, maar je krijgt ook meteen een gevoel bij de speler. Daar ben ik heel positief over."

Debuteren in Amsterdam?
Of Trenskow zondagmiddag minuten gaat maken in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax, weet Van Persie niet. "Het hangt er ook vanaf of hij speelgerechtigd is", aldus de trainer.  Als het aan de speler ligt, kunnen de fans dit weekend de eerste glimpen van hem opvangen. "De competitie in Zweden was in volle gang. Ik heb bijna iedere week negentig minuten gespeeld, dus ik ben fit. Ik kan niet wachten om te spelen, ik ben er klaar voor!"

"Ik heb bijna iedere week negentig minuten gespeeld, dus ik ben fit. Ik kan niet wachten om te spelen, ik ben er klaar voor!"