Köhlert geeft assist in nipte oefenzege: "Ik ben nooit tevreden, het kan altijd beter"

12 juli 2024 21:50

sc Heerenveen won vrijdagavond de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Waar in de afgelopen wedstrijden meerdere spelers op het scorebord verschenen, zorgde Daniel Karlsbakk nu voor de enige treffer tegen Almere City FC. Dat de spits de bal tegen de touwen werkte, was voor een groot deel te danken aan Mats Köhlert. De vleugelverdediger dook voor het doel op met een goede loopactie en ging vervolgens niet voor eigen succes.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 21.45.06


Waar elf spelers kletsnat van het veld komen, ziet Köhlert er fris uit. De linksback speelde het eerste uur en kon daarna dertig minuten opdrogen. "Tegen FC Dordrecht was het heel warm, dat was nu wel anders", glimlacht de man van de assist, die net als Ché Nunnely, Pawel Bochniewicz en Simon Olsson een uur meespeelde. "We werken toe naar een volle wedstrijd. In dit duel was de intensiteit best hoog. Je merkte dat we tegenover een andere Eredivisionist stonden."

Ja, de assist was lekker. Nee, dat was niet het belangrijkste. "Dat je wint, is goed voor de ploeg", zegt Köhlert. "Maar het gaat er vooral om dat je elkaar beter leert kennen, op elkaar ingespeeld raakt met vaste patronen. We hebben goede dingen gezien, maar ook gemerkt wat we nog moeten verbeteren. We zijn in de voorbereiding, dus het is logisch dat je fouten maakt. We hebben nieuwe spelers én een nieuwe trainer. Dat is even wennen, maar ik merk dat we iedere training beter worden. Er komt steeds meer duidelijkheid wat wij willen en hoe we dat moeten doen."

Waar in de vorige oefenduels naar hartenlust kansen werden gecreëerd, waren die nu spaarzaam. Danilo Al-Saed en Hussein Ali probeerden het in het eerste kwartier met een schot en Ché Nunnely zag later in de eerste helft een voorzet nog bijna binnenvliegen. In de tweede helft verscheen Karlsbakk met een doelpunt en nog een grote kans tweemaal voor het doel. De laatste serieuze mogelijkheid was tien minuten voor tijd voor Levi Smans, die de paal raakte. "Dat je geen tegendoelpunten krijgt is goed, maar je wilt wel vaker scoren", stelt Köhlert. "We moeten onszelf nu verder gaan verbeteren op trainingskamp. Er is nog genoeg om aan te werken. Ik zeg altijd: ik ben nooit tevreden, het kan altijd beter."

Tijdens het interview komt Amana Condé langslopen. Hij en Mats Köhlert geven elkaar een knuffel. De verdediger is blij met zijn nieuwe ploeggenoot. "Het is Duitse versterking voor mij", vertelt hij lachend. "Ik denk dat hij een echte aanwinst is. Ik volg de 2. Bundesliga en weet hoe hij speelt. Hij is heel ambitieus en weet wat hij wil. Dat hebben we nodig."

Opstelling sc Heerenveen eerste helft: Van der Hart; Ali, Hall, Bochniewicz, Köhlert; Condé, Brouwers, Olsson; Nunnely, Nicolaescu, Al-Saed.

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Van der Hart; Braude, Kersten, Bochniewicz (60. Rovers), Köhlert (60. Mulder); Van Ee, Smans, Olsson (60. Oostra); Nunnely (60. Rallis), Karlsbakk, Sahraoui