Luuk Brouwers geniet van Derby-winst: "Belangrijk voor de fans"

22 september 2024 14:50

sc Heerenveen heeft een mooie reeks in stand gehouden tegen FC Groningen: in eigen huis pakten de Friezen voor de negende keer op rij een resultaat tegen de oosterburen. In een kolkend Abe Lenstra stadion eindigde de wedstrijd niet alleen in 2-1, maar ook in elf spelers tegen negen. Luuk Brouwers was na afloop een tevreden man, al had de stand volgens hem een stuk hoger uit kunnen vallen.

HEEGRO


"Dit is echt een opluchting. Het is een derby, een belangrijke wedstrijd voor de fans, dat merkte je vandaag ook echt. Zo'n wedstrijd helpt om weer een beetje de positieve moed erin te krijgen", zegt de aanvoerder, die met een grote glimlach de pers te woord stond. Een paar dagen geleden stond hij heel anders voor de camera, toen er verloren werd van AZ en FC Twente. "Het was een lastig programma, waarin we vaak wel een helft goed speelden. Nu had ik het gevoel dat wij negentig minuten lang de dominante ploeg waren. Dat is ook wel eens lekker."

Luciano Valente zette FC Groningen binnen tien minuten op voorsprong na een aanval door de as, maar verder werden de bezoekers nauwelijks gevaarlijk. Heerenveen was heer en meester, mede door een snel antwoord op de achterstand. Jacob Trenskow maakte in minuut twaalf een geweldige gelijkmaker, met een schot in de kruising. Luuk Brouwers kreeg drie serieuze kansen om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar hij had geen geluk. "Ik zei gisteren nog tegen de trainer: 'als ik na veertig minuten een hattrick heb, dan kun je me wisselen'. Nou, ik had 'm, vandaag kunnen maken, denk ik…", vertelt de middenvelder.

Ion Nicolaescu zorgde er uiteindelijk voor dat het Abe Lenstra stadion ontplofte door de winnende treffer te maken. Marvin Peersman had net daarvoor een rode kaart gekregen door een overtreding op Brouwers. Ook Brynjolfur Willumsson moest er vroegtijdig vanaf. "Toch was het op het einde nog wat rommelig. Dat is toch bijzonder, he? Dat je zo goed voetbalt en het dan toch nog even spannend wordt. Maar al met al was het een goede wedstrijd."