Marcus Linday maakt in winterstop transfer naar sc Heerenveen

24 september 2024 11:00

Marcus Linday wordt aankomende winter speler van sc Heerenveen. De 21-jarige middenvelder komt over van Västerås SK en is inmiddels medisch gekeurd in Fryslân. Linday tekent een contract tot medio 2029. 

Marcus Linday


Linday werd op 2 juni 2003 geboren in het Zweedse Södertälje. Na zijn eerste stappen in het voetbal bij Pershagens SK, maakte hij op 13-jarige leeftijd de overstap naar Assyriska FF, waar hij in 2020 zijn profdebuut maakte. Vorig seizoen maakte de talentvolle middenvelder de sprong naar de Allsvenskan. Voor het gepromoveerde Västerås kwam hij tot nu toe 25 keer in actie. Met die ploeg strijdt hij tot eind november nog voor lijfsbehoud in de hoogste Zweedse divisie. Daarna sluit hij aan bij de selectie van Robin van Persie.

"Het is geen geheim dat wij Marcus graag aan onze selectie wilden toevoegen, het liefst al tijdens de afgelopen transferperiode," aldus algemeen directeur Ferry de Haan. "Marcus is een dynamische middenvelder met een functionele techniek en het vermogen om grote afstanden met- en zonder bal te overbruggen. We denken dat hij zijn talent hier verder kan ontwikkelen, en we zijn dan ook blij dat we hem deze winter alsnog kunnen verwelkomen."

Marcus Linday wordt na afloop van de Zweedse competitie officieel bij sc Heerenveen gepresenteerd.