Oliver Braude baalt van vroege tegentreffer: "Dat heeft ons de drie punten gekost"

06 oktober 2024 17:22

sc Heerenveen is na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen in eigen huis, maar zondagmiddag leverde dat weinig gejuich op. In een moeizame wedstrijd lukte het de Friezen niet om PEC Zwolle, dat snel op voorsprong kwam, over de knie te leggen. Het duel eindigde in 1-1.

DSC 2451

Beide ploegen toonden zich uiterst effectief in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Davy van den Berg scoorde met nog geen tweehonderd seconden op de stadionklok, maar Zwollenaar Dimitris Rallis maakte al snel gelijk na een steekpass van Jacob Trenskow. "Gelukkig duurde het inderdaad niet lang voor we terugkwamen", zegt Oliver Braude. "Maar we moeten een keer vanaf de eerste minuut on fire zijn, want dat heeft ons vandaag de drie punten gekost."

Het was een rommelige wedstrijd, mede doordat de passnauwkeurigheid niet van het gewenste niveau was. Desondanks lukte het de Friezen wel om een aantal magistrale aanvallen op de mat te leggen, waarbij de bal in sneltreinvaart van voet naar voet ging. Echter was ook hier op de laatste pass vaak wat aan te merken, waardoor het meeste gevaar strandde in schoonheid. De grootste kans kwam misschien wel voor de bezoekers. Door balverlies van de Friezen kwam de bal bij Younes Namli uit, die Mickey van der Hart tot een serieuze redding dwong. "In de eerste helft hadden we best een paar kansen, maar na de pauze was het moeilijk en slordig. Op een of andere manier misten we het gevoel dat we voor rust wel hadden."

Het werd een tweede helft zonder serieuze doelpogingen, aan beide kanten van het veld. De Zwollenaren kwamen er nog wel tweemaal goed uit, maar Braude verdedigde uitstekend. Niet voor niets ging hij er, moegestreden, met luid applaus vanaf in de slotfase. "Eerlijk gezegd kan ik me beide acties niet zo goed meer herinneren", vertelt de Noor lachend. "Maar gelukkig zat ik er beide keren goed tussen."