Olsson geniet van klinkende zege: "Ik vind dit zo mooi voor de supporters"

31 augustus 2024 22:59

In het Abe Lenstra stadion was het zaterdagavond één groot feest, want er werd met ruime cijfers gewonnen van NAC Breda. Simon Olsson was goud waard met de openingstreffer en een assist bij de derde treffer. "Dit is een geweldig gevoel", aldus de Zweedse middenvelder. "Ook voor de fans was dit een prachtige avond."

DSC 7177


Voorafgaand aan het duel had sc Heerenveen de laatste veertien onderlinge Eredivisie-ontmoetingen niet verloren en daar kwam nu nummer vijftien bij. Voor rust lukte het niet om te scoren, waarbij Ilias Sebaoui wel de paal raakte. Na rust ging het los, waarbij Olsson dus de eerste goal voor zijn rekening nam. "Volgens mij kan ik alleen van buiten het strafschopgebied scoren", vertelt de middenvelder lachend. "Het was een mooi doelpunt, waarbij ik de bal in één keer schiet na een goede pass van Sam Kersten."

Luuk Brouwers maakte een paar tellen na de eerste treffer de tweede goal. Vervolgens zorgde invaller Ion Nicolaescu voor de laatste twee doelpunten van de avond. Bij de derde Friese treffer gaf Olsson de assist met een fraai hakje. "Of mijn doelpunt of de assist mooier was? Haha, dan moet ik toch de goal zeggen. Maar het hakje was ook goed. Ik kon zelf schieten, maar zag dat het beter was om de bal af te leggen. Ik vind het echt mooi dat Ion scoorde."

Bij het laatste fluitsignaal stond er een 4-0 eindstand op het scorebord, maar de score had veel hoger uit kunnen vallen. Naast het schot van Sebaoui op de paal, raakten in de tweede helft ook Brouwers en Mats Köhlert nog het aluminium. Het mocht de pret echter niet drukken, aldus Olsson. "Ik vind dit ook zo mooi voor de supporters. Het is te gek hoe zij ons altijd toezingen, zowel uit als thuis. Petje af daarvoor. Zij verdienen deze overwinning echt."


Opstelling sc Heerenveen:
Van der Hart; Braude (66. Hall), Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Van Ee (82. Isaiah), Brouwers (55. Smans), Olsson; Trenskow, Karlsbakk (66. Nicolaescu), Sebaoui (82. Nunnely)