Om Utens: invaller Hussein Ali verliest met Irak

15 oktober 2024 17:17

De Eredivisie ligt even stil; er is namelijk een interlandperiode. Drie sc Heerenveen-spelers vliegen uit richting de nationale elftallen. Hussein Ali vliegt naar Azië om met Irak te spelen. Oliver Braude en Simon Olsson blijven in Europa.

13072024321452 MGH4504

15 oktober, 17.17 uur:
Hussein Ali is tien minuten voor tijd ingevallen bij Irak, dat met 3-2 verloor van Zuid-Korea. Toen de rechtsback binnen de lijnen kwam, was de stand nog 2-1. Jae-Sung Lee verdubbelde de marge in minuut 83, waarna in de vijfde minuut van de blessuretijd Ibrahim Bayesh de achterstand wat dragelijker maakte. Een resultaat zat er echter niet meer in voor Ali en zijn landgenoten.

14 oktober, 22.55 uur:
Simon Olsson heeft zijn landgenoten met 0-3 zien winnen van Estland. De middenvelder bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten. Hij zag Sebastian Nanasia in de eerste helft twee keer scoren en na rust was Viktor Gyökeres trefzeker. Zweden heeft nu tien punten na vier wedstrijden in de Nations League.

11 oktober, 23.00 uur:
Simon Olsson is vandaag niet in actie gekomen bij Zweden, dat het opnam tegen Slowakije. De middenvelder van sc Heerenveen zag zijn landgenoten na een halfuur spelen al op een 0-2 voorsprong staan door doelpunten van Yasin Ayari en Ken Sema. Genoeg voor een zege was het niet, want na negentig minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord.

11 oktober, 22.50 uur:
Oliver Braude is vandaag in de basis begonnen bij Jong Noorwegen, dat gelijkspeelde tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland. De rechtsback ging in de tachtigste minuut naar de kant, toen het team tegen een 1-0 achterstand aankeek. Andreas Schjelderup zorgde in de laatste secondes van de reguliere speeltijd nog de gelijkmaker.

10 oktober, 22.23 uur:
Hussein Ali heeft negentig minuten gespeeld bij Irak, dat met 1-0 te sterk was voor Palestina. De rechtsback van sc Heerenveen zag Aymen Hussein de enige treffer van de wedstrijd maken, waardoor de ploeg na drie WK-kwalificatiewedstrijden nu zeven punten heeft.

Simon Olsson
In eerste instantie behoorde Simon Olsson niet tot de nationale ploeg van Zweden, maar nu is hij alsnog opgeroepen door Jon Dahl Tomasson. Dat heeft alles te maken met Eric Smith, die af is gehaakt bij de selectie. De Zweedse middenvelder en zijn landgenoten, waar oud-Heerenvener Kristoffer Nordfeldt er één van is, nemen het op 11 oktober op tegen Slowakije. Drie dagen later is Estland de tegenstander.

Oliver Braude
sc Heerenveen heeft met Daniel Karlsbakk, Nikolai Hopland en Oliver Braude die spelers die in aanmerking komen voor Jong Noorwegen. Alleen de rechtsback is ditmaal opgeroepen. Hij mag zich opmaken voor duels met Ierland Onder 21 en Turkije Onder 21.

Hussein Ali
Danilo Al-Saed en Hussein Ali zaten afgelopen interlandperiode samen bij de selectie van Irak, maar door een blessure bij de aanvaller stapt de rechtsback nu alleen in het vliegtuig. Op 10 oktober wacht een duel met Palestina en op 15 oktober staat een wedstrijd tegen Zuid-Korea op het programma.