Om Utens: Hussein Ali uitgeschakeld op de Olympische Spelen

30 juli 2024 08:27

Hussein Ali speelde afgelopen seizoen de Azië Cup met Irak en gaat nu een nieuw avontuur aan met de nationale ploeg. De vleugelverdediger heeft van sc Heerenveen toestemming gekregen om voor zijn land uit te komen op de Olympische Spelen. In de groepsfase stonden duels met Oekraïne, Argentinië en Marokko op het programma.

13072024321452 MGH4504

 

30 juli, 19.28 uur:
Hussein Ali is klaar op de Olympische Spelen. De ploeg moest vandaag winnen van Marokko om door te gaan naar de knock-outfase, maar er werd met 3-0 verloren. Richardson, Rahimi en Ezzalzouli hadden voor de pauze de eindstand al op het scorebord gezet. Ali kwam pas in minuut 79 binnen de lijnen.

30 juli, 8.28 uur:
Het is vandaag een belangrijke dag voor Hussein Ali en zijn teamgenoten, want de laatste groepswedstrijd staat op het programma tijdens de Olympische Spelen. Om 17.00 uur is Marokko de tegenstander. Wil Irak naar de volgende ronde, dan is duidelijk wat er moet gebeuren: alleen bij een overwinning gaat de ploeg door. Alle landen hebben na twee wedstrijden drie punten, maar Ali en zijn medespelers hebben met -1 het slechtste doelsaldo.

27 juli, 17.07 uur:
Hussein Ali en zijn landgenoten hebben vandaag niet kunnen stunten tegen Argentinië. De ploeg van voormalig FC Barcelona-speler Javier Mascherano was met 3-1 te sterk. Thiago Almada scoorde de openingstreffer, maar nog voor rust kwam het Aziatische land op gelijke hoogte via spits Aymen Hussein. Na de pauze waren Luciano Gondou en Ezequiel Fernandez trefzeker. De rechtsback van sc Heerenveen stond bij het tweede Argentijnse doelpunt nog maar twee minuten in het veld. Hij begon op de bank, maar werd na een uur ingebracht.

24 juli, 21.17 uur:
Hussein Ali heeft de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen van Oekraïne. Na negentig minuten, plus twaalf minuten blessuretijd, stond er een 1-2 stand op het scorebord.

Valentyn Rubchynskyi maakte in de tweede helft de openingstreffer namens de Oekraïners, maar de Irakezen wisten dat dus om te draaien. Vier minuten na de eerste treffer maakte Aymen Hussein gelijk, waarna Ali Jasim een kwartier voor tijd de winnende treffer maakte. De verdediger van sc Heerenveen was toen al gewisseld. Hij ging na de 1-1 naar de kant.

24 juli, 9.51 uur:
Waar de openingsceremonie van de Olympische Spelen pas vrijdag is, begint het toernooi voor Hussein Ali vandaag al. Om 19.00 uur neemt hij het in Lyon op tegen Oekraïne.

21 juli, 11.37 uur:
Hussein Ali maakt zich op voor een nieuw hoofdstuk als international van Irak. Waar de vleugelverdediger vorig seizoen al deelnam aan de Azië Cup, gaat hij nu meedoen aan de Olympische Spelen. Hij heeft zin in het avontuur, vertelt hij in een interview.

Whatsapp Image 2024 07 20 At 14.59.47
Klik op de afbeelding voor het interview met Hussein Ali

17 juli, 11.59 uur:
Hussein Ali werd afgelopen winter met Irak derde op de Azië Cup. Met die prestatie plaatste het land zich automatisch voor het mondiale toernooi. De vier halve finalisten van de Aziatische eindronde verdienden namelijk een startbewijs.

Op de Spelen wordt met Onder23-ploegen gespeeld, waarbij alle landen een aantal dispensatiespelers mogen hebben. Die regel zorgt ervoor dat Irak het opneemt tegen de 36-jarige Argentijn Nicolas Otamendi, die in het verleden bij Manchester City speelde, en de 25-jarige Marokkaan Achraf Hakimi. Hij staat bij Paris Saint-Germain onder contract.

Het programma voor Hussein Ali:

  • 24 juli, 19.00 uur: Irak - Oekraïne (speelstad Lyon)
  • 27 juli, 15.00 uur: Argentinië - Irak (speelstad Lyon)
  • 30 juli, 17.00 uur: Marokko - Irak (speelstad Nice)
  • 2 augustus: mogelijke kwartfinale
  • 5 augustus: mogelijke halve finale
  • 8 augustus: mogelijk duel voor derde plaats
  • 9 augustus: mogelijke finale