Osame Sahraoui maakt toptransfer naar LOSC Lille

01 augustus 2024 21:45

Osame Sahraoui maakt de overstap naar het Franse LOSC Lille. De 23-jarige buitenspeler verkast per direct naar de club uitkomend in de Ligue 1. Hij tekent in Lille een contract tot medio 2029.

Osame Sahraoui


Sahraoui kwam in januari 2023 over van het Noorse Vålerenga. In Fryslân groeide de behendige dribbelaar in korte tijd uit tot een zeer gevaarlijke speler waarvoor het publiek graag naar het stadion kwam. In totaal droeg Sahraoui 52 keer het shirt van sc Heerenveen. Hierin was hij negen keer trefzeker en gaf hij veertien assists.

Algemeen directeur Ferry de Haan is trots op de transfer: “Osame is met zijn continue dreiging, doelpunten en assists direct van waarde voor ons geweest. We raken dan ook een goede speler kwijt. Maar als club mogen we ook trots zijn dat we wederom een springplank zijn gebleken voor een talentvolle speler. Dit is dan ook een hele mooie transfer voor zowel Osame als de club. We willen hem danken voor zijn tijd bij ons en wensen hem uiteraard een heel mooi vervolg van zijn carrière.”