Pelle van Amersfoort zet carrière voort in Qatar

11 juli 2024 13:50

sc Heerenveen en Al-Shahania SC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Pelle van Amersfoort. De 28-jarige aanvallende middenvelder annex spits tekent een contract voor twee seizoenen in Qatar.

DSC 8913


Van Amersfoort kwam op zestienjarige leeftijd in de Akademy van sc Heerenveen en maakte in 2014 zijn debuut voor het eerste elftal. Na een verhuurperiode van één seizoen aan Almere City, speelde hij in zijn eerste periode bij de Friezen 103 officiële duels voor sc Heerenveen, waarin hij elf goals en tien assists noteerde.

In de zomer van 2019 koos Van Amersfoort voor een buitenlands avontuur en tekende voor drie seizoenen bij Cracovia Kraków. Met deze club won hij de Poolse beker en de supercup. Eind 2022 keerde hij terug bij sc Heerenveen. Tijdens zijn tweede periode in Fryslân kwam Van Amersfoort 56 keer in actie voor de Friezen, waarbij hij 17 keer scoorde, waarvan 10 keer in het afgelopen eredivisieseizoen.

"Pelle is voor ons een zeer gewaardeerde kracht geweest en kan persoonlijk terugblikken op een goed seizoen, waarbij hij als spits de dubbele cijfers heeft aangetikt", aldus algemeen directeur Ferry de Haan. "We willen Pelle bedanken voor zijn tijd bij de club en wensen hem uiteraard een heel mooi en succesvol avontuur toe."