Rallis kijkt positief terug op oefenzege en trainingskamp: "Leerzaam en pittig"

19 juli 2024 17:03

Vrijdagmiddag nam sc Heerenveen het op tegen PEC Zwolle, in een lange én warme wedstrijd. De eerste ploeg speelde een uur en een kwartier, waarna een tweede team een uur in actie kwam. Na 135 snikhete minuten stond er een 5-2 stand op het scorebord, in het voordeel van de Friezen. Dimitris Rallis, die het eerste gedeelte speelde, keek tevreden terug op het duel en het trainingskamp.

DSC 1190


Rallis zit op een tuinstoel aan de rand van het veld, in de zon. "Ik heb aardig gespeeld en een aantal goede dingen gedaan, zowel aanvallend als verdedigend." De aanvaller ziet ondertussen zijn ploeggenoten zichzelf in het zweet werken. Het eerste team won met 2-1, de tweede groep deed daar nog een schepje bovenop met een 3-1 stand. Osame Sahraoui zorgde voor de openingstreffer en Luuk Brouwers zag zijn schot via de paal en de doelman in het doel rollen. Ché Nunnely, Daniel Karlsbakk en Danilo Al-Saed pikten ook een doelpunt mee.

In totaal maakten vier aanvallers dus een doelpunt. Rallis nam geen treffer voor zijn rekening, maar kon toch terugkijken op een goede wedstrijd. Dat terwijl hij niet eens op zijn favoriete positie stond. "Normaal speel ik in de spits", vertelt de Akademy-speler, die nu als rechtsbuiten opgesteld stond. "Dit was al de derde keer dat ik op deze plek stond. In het begin was het even wennen. Er wordt wat anders van je gevraagd dan in de punt, ook verdedigend. Toch denk ik dat ik het goed ingevuld heb."

Trainingskamp
De overwinning op PEC Zwolle was een mooi einde van een goed trainingskamp, stelt Rallis. "Leerzaam en pittig", zo omschrijft hij de week in het Gelderse Garderen. "We hadden soms twee veldtrainingen op een dag en dan ook nog een krachttraining. Dan was ik wel kapot. Maar ik merk dat ik aan kan haken. Vorig seizoen deed ik al een aantal keer mee met oefenwedstrijden, dus daar heb ik nu profijt van. Hoe vaker ik er bij ben, hoe beter ik mezelf laat zien."

In de zon heeft hij inmiddels gezelschap gekregen van Oliver Braude en Melle Joop Witteveen, die ook vanuit de jeugdopleiding aansluiting hebben gevonden bij de eerste ploeg. Het duo kwam door blessures niet in actie, maar was deze week wel mee naar trainingskamp. Volgens Rallis was het een waardevolle week. "Het is heel goed om even met het team weg te zijn", zegt het talent. "We hebben ons gefocust op de opbouw van achteruit en het aanvalsspel. In deze wedstrijd kon je onze intenties goed terugzien. We wilden opbouwen met de middenvelders. Dat ging best goed, al heeft het nog even tijd nodig voor dat perfect gaat. Daar kunnen we de komende weken nog aan werken."


Opstelling sc Heerenveen eerste deel: Noppert; Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Condé, Brouwers, Olsson; Rallis (65. Nunnely), Nicolaescu, Sahraoui

Opstelling sc Heerenveen tweede deel: Van der Hart; Ali, Oostra, Mulder, Rovers; Van Ee, Smans (120. Krasniqi), Isaiah; Nunnely, Karlsbakk, Al-Saed