Rallis scoort geweldige poeier, maar baalt van nederlaag

27 september 2024 22:44

sc Heerenveen wacht nog altijd op het eerste punt buiten de provincie. De ploeg van Robin van Persie verloor met 2-1 van Heracles Almelo. Dimitris Rallis maakte een fraaie gelijkmaker, maar het bleek niet genoeg voor een tastbaar resultaat.

EFE 7390

Het is minuut zestig als het gastenvak ontploft. Rallis heeft net de gelijkmaker tegen de touwen gepoeierd, nadat Damon Mirani voor de pauze het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Letterlijk schiet de spits, die Ion Nicolaescu vervangt, de schroom van zich af. De Friezen hadden het daarvoor moeilijk in Almelo, waar de aanvallers Luka Kulenovic en Mario Engels een plaag waren voor de defensie met hun diepgang. "Ik had het zelf ook lastig aan het begin", zegt de doelpuntenmaker. "Uiteindelijk moest ik er ook met kramp vanaf. Ik ben wel een paar keer ingevallen, maar dat was maximaal twintig minuten. Dit was een stuk zwaarder."

Rallis begon voor het eerst in de basis. Het vertrouwen van de trainer beloonde hij dus met een geweldige treffer, na een uur spelen. "In de rust vertelde Brian Pinas dat ik in de combinatie best goed speelde, maar hij zei ook dat ik eens moest schieten. Dat deed ik en die ging in de kruising. De bal ging mooi hard", vertelt de aanvaller, die de gehele jeugdopleiding doorliep en deze zomer zijn kans pakte in de voorbereiding.

Ilias Sebaoui en Levi Smans waren nog dichtbij een tweede Friese treffer, maar de bal ging er niet in omdat Fabian de Keijzer twee keer goed optrad. Aan de andere kant lukte het Mario Engels vier minuten voor de reguliere speeltijd wel om de bal binnen te werken, waardoor de punten in het Asito Stadion bleven. "Het was jammer dat we deze wedstrijd hebben verloren. Ik dacht na de 1-1: we trekken hem over de streep", verzucht Rallis. "We gingen daarna nog vol voor de winst, maar dan blijf je met lege handen achter… dan moet je eigenlijk dat punt vasthouden."

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude (60. Hall), Hopland (69. Kersten), Bochniewicz, Köhlert; Condé (46. Van Ee), Brouwers, Olsson (60. Smans); Trenskow, Rallis (71. Karlsbakk), Sebaoui.