Reserves sc Heerenveen winnen oefenwedstrijd van Vitesse

30 januari 2024 16:04

De reserves van sc Heerenveen hebben dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd met 1-2 gewonnen van Vitesse. Domink Oroz zorgde voor de openingstreffer namens de Arnhemmers, maar in de tweede helft zorgden Charlie Webster en Amir Ismaïl voor de Friese doelpunten. Anas Tahiri kreeg in de eerste helft al een kans om de gelijkmaker binnen te werken vanaf de strafschopstip, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Markus Schubert.

Sk20240130267
Bron foto's: Vitesse

Alle spelers die afgelopen weekend in de basis begonnen bij de Friezen, kwamen deze wedstrijd niet in actie. Al vroeg scoorde Vitesse via Oroz, die de bal na een corner binnen kon werken. Het eerste gevaar van Heerenveen kwam na een dik kwartier spelen. Denzel Hall stak Ché Nunnely in de diepte weg, maar de aanvaller wist niet te scoren. Na ruim een halfuur kreeg de ploeg van Kees van Wonderen een goede kans om op gelijke hoogte te komen, toen de bal op de penaltystip werd gelegd. Webster werd gevloerd, waarna Tahiri achter de bal ging staan. Hij profiteerde niet.

In de tweede helft was Daniel Karlsbakk dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging naast. In minuut 65 zorgde Webster wel voor de gelijkmaker. Vitesse kreeg daarna weer een aantal goede mogelijkheden, maar de derde treffer van de wedstrijd kwam toch van de ploeg in het rood. Ismaïl werd de matchwinner.

Start opstelling sc Heerenveen: Van der Hart (46. Bekkema); Hall, Haye (62. Oostra), Nunumete, Tjoe-A-On (62. Van der Plaat); Van Ee, Webster, Tahiri; Witteveen (46. Rallis), Karlsbakk (62. Ismaïl), Nunnely