Robin van Persie heeft 'kriebels' voor eerste officiële thuisduel

16 augustus 2024 16:03

Zaterdagmiddag komt FC Utrecht langs in het Abe Lenstra stadion. Robin van Persie heeft zin in zijn eerste officiële thuisduel, dat wordt afgewerkt in een goedgevuld stadion. Dat maakt het voor de oefenmeester extra speciaal. "Ik voel wel een soort kriebels, je voelt het in je onderbuik. Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb vernomen dat het stadion zo goed als vol zit. Geweldig, dat hebben we echt nodig."

DSC09413


Met de twaalfde man gaan de Friezen zaterdag op jacht naar de eerste driepunter van het seizoen. Vorige week bleef de ploeg op nul punten steken, maar Van Persie zag voldoende aanknopingspunten. "Vooral in de eerste helft", stelt de trainer. "We speelden daarin prima, alleen in het laatste gedeelte van het veld maakten we niet altijd de goede keuzes. Daardoor scoor je niet. Zij deden dat wel, op een heel ongelukkig moment, vlak voor rust. In de tweede helft lukte het niet om iets te creëren, maar we hebben er alles aan gedaan. Spelers kregen kramp, dus die zijn tot het gaatje gegaan."

FC Utrecht 
Van Persie kan zaterdag nog geen beroep doen op Ché Nunnely en Amada Condé. Wie er wel gaan spelen, vertelt hij niet. "We willen Utrecht ook niet wijzer maken dan ze al zijn", aldus de trainer, die dus niet wilde zeggen of de nieuwste aanwinst Jacob Trenskow begint. "Maar hij traint goed. Hij heeft zelfs van mij gewonnen met two-touch. Dat is knap, want er zijn niet veel die dat gelukt zijn. Hij is dus zeker op de goede weg."

FC Utrecht komt met drie punten op zak naar het Abe Lenstra stadion. De Domstedelingen wonnen met 1-0 van PEC Zwolle. "Zij hebben echt spelers die het verschil kunnen maken", stelt Van Persie. "Met Toornstra heb ik zelf nog gespeeld, dus ik ken zijn kwaliteiten. Ook Noah Ohio, die op de bank begon afgelopen weekend, heeft specifieke wapens. Hij is sterk, snel en doelgericht. Ik hou er dus wel rekening mee dat het een moeilijke wedstrijd wordt. Maar toch moeten wij van eigen kracht uitgaan."

De achterban kan de pompeblêdenformatie helpen, volgens de trainer. "Dat het zo vol zit, vind ik ook een compliment richting de spelers. Uiteindelijk komen de fans om hen te zien. En het is ook een bevestiging dat we op de goede weg zijn, dat de supporters het leuk vinden hoe we spelen. In iedere wedstrijd heb je wel een aantal momenten dat de fans je over een dood punt kunnen helpen. Daarom is het mooi dat het zo vol zit."