sc Heerenveen haalt vleugelaanvaller Danilo Al-Saed naar Fryslân

27 juni 2024 09:49

Danilo Al-Saed (25) is speler van sc Heerenveen. De vleugelaanvaller, die tot dusver drie interlands speelde voor Irak, komt over van Sandefjord. Hij tekent in Fryslân een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. In het Abe Lenstra stadion gaat hij spelen met rugnummer 24.

Persfoto


Al-Saed maakte zijn profdebuut bij Sandvikens IF in zijn geboorteland Zweden. Anderhalf jaar geleden transfereerde hij naar Sandefjord in Noorwegen. Hoewel de ploeg in de onderste regionen bivakkeerde, ontpopte de buitenspeler zich tot een van de smaakmakers van de competitie. In zijn eerste seizoen was hij in 29 wedstrijden elf keer trefzeker en tweemaal aangever. Deze voetbaljaargang staat de teller op één doelpunt en twee assists in zeven duels.

Algemeen directeur Ferry de Haan is blij met de komst van Al-Saed, die zaterdag van de partij is bij de eerste training van het nieuwe seizoen: "We hebben vaker gezegd dat bij sc Heerenveen artiesten op de vleugels horen. Wij denken dat Danilo, die op beide flanken uit de voeten kan, goed in dit profiel past. Hij kan tegenstanders passeren met zijn dribbels, maar ook zijn snelheid is een wapen. Daarnaast heeft hij in Noorwegen bewezen dat ‘ie een doelpunt kan maken. We zijn daarom blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen.”