sc Heerenveen huurt Noors jeugdinternational Nikolai Hopland

02 september 2024 15:00

Nikolai Hopland speelt dit seizoen voor sc Heerenveen. De 20-jarige verdediger komt op huurbasis, met een optie tot koop, over van het Noorse Aalesunds FK. Hopland, international van Jong Noorwegen, zal in Fryslân spelen met rugnummer 17.

Hopland, Persfoto Sc Heerenveen


Hopland maakte in 2021 zijn debuut in het profvoetbal namens Aalesunds. In Noorwegen speelde hij in totaal 77 officiële duels, waarvan 43 op het hoogste niveau. Op 19-jarige leeftijd debuteerde Hopland voor Jong Noorwegen in een met 2-1 gewonnen oefenduel tegen Oostenrijk. In Fryslân treft hij met Daniel Karlsbakk en Oliver Braude twee teamgenoten van de Noorse ploeg.

"Sinds het vertrek van Sven (Van Beek, red.) waren we op zoek naar een extra centrale verdediger", vertelt algemeen directeur Ferry de Haan. "Nikolai kan op beide posities centraal achterin spelen en verzorgt bovendien graag het voetbal van achteruit. Hij is een jonge en talentvolle verdediger. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen. We zijn dan ook blij dat we in de deal een optie tot koop hebben bedongen."