sc Heerenveen speelt gelijk in oefenduel met FC Twente

09 oktober 2024 15:54

sc Heerenveen heeft woensdagmiddag in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen FC Twente. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord. Levi Smans zorgde voor de openingstreffer, waarna Owen Panneflek de tegentreffer voor zijn rekening nam.

EFE 1798

De eerste kans van de wedstrijd was van de thuisploeg. FC Twente had balverlies, waarbij de bal bij Isaiah terechtkwam. Hij nam het doel onder vuur, maar Przemysław Tytoń kon redding brengen. Een minuut later moest hij zich wel gewonnen geven. Melle Joop Witteveen pikte de bal op, speelde hem naar Ché Nunnely en die vond op zijn beurt de diep gelopen Levi Smans, die de bal binnenwerkte: 0-1.

FC Twente kwam na een klein halfuur spelen voor het eerst tot gevaar. Mathias Kjølø schoot op doel na een solo, maar Andries Noppert kon ingrijpen. In de tweede helft, toen Bernt Klaverboer bij de Friezen op doel stond, was het eerste gevaar voor de Tukkers. Sayfallah Ltaief kwam oog-in-oog met de keeper te staan, maar scoorde niet. Na een uur spelen lag de bal wel in het net en kwam de gelijke stand op het scorebord. Owen Panneflek zag zijn volley via de binnenkant van de paal in het doel belanden.

Doelpunten vielen daarna niet meer, maar Danilo Al-Saed maakte nog wel zijn rentree nadat hij een aantal wedstrijden aan de kant stond met een blessure. Hij deed twintig minuten mee op Sportpark Skoatterwâld.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert (46. Klaverboer); Hall, Kersten, Hopland (69. Abdulmahmoud), Bouw (46. Mulder); Condé (60. Van Ee), Smans, Isaiah; Witteveen (69. Al-Saed), Rallis (78. Karlsbakk), Nunnely (46. Trenskow)