sc Heerenveen speelt oefenduel gelijk door fraaie vrije trap Smans en penalty Karlsbakk

04 september 2024 14:51

sc Heerenveen heeft woensdagmiddag in een oefenwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren kwamen tweemaal op voorsprong, maar Levi Smans en Daniel Karlsbakk zorgden voor een gelijke stand op het scorebord.

DSC 2958

Vlak voor rust klonk applaus vanaf de tribune in het Abe Lenstra stadion. Onder andere Luuk Brouwers en Mickey van der Hart klapten, toen Levi Smans een vrije trap op fraaie wijze binnenschoot. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij de bal via de paal tegen de touwen, waardoor het bij rust 1-1 stond. In minuut 24 had Finn Stokkers de openingstreffer namens Go Ahead Eagles gemaakt.

Heerenveen had voor de pauze het meeste de bal en werd ook een aantal keer gevaarlijk. Simon Olsson schoot vlak na de eerste goal de bal op de paal en ChΓ© Nunnely was kort daarna ook dichtbij een treffer. Hij werd vrijgespeeld door de Zweed, maar miste kracht in de afronding. Tien minuten voor de rust stond de middenvelder weer aan de basis van een kans. Hij opende met een lange bal op Jacob Trenskow, die zijn schot overgetikt zag worden door keeper Jari de Busser.

Aan het begin van de tweede helft bracht Robin van Persie vijf nieuwe spelers in, waaronder linksback Robin Bouw, die zijn officieuze debuut maakte voor de Friese ploeg. Ook Isaiah, die zaterdagavond officieel debuteerde, kwam binnen de lijnen. Hij kreeg de eerste kans na de pauze. Zijn schot kon gekeerd worden door De Busser. Aan de andere kant van het veld kon Andries Noppert, na een goede redding bij een corner, een tweede tegentreffer niet voorkomen. Victor Edvardsen scoorde uit de rebound.

Na precies een uur spelen werd Daniel Karlsbakk in het strafschopgebied naar beneden getrokken, waardoor Jochem Kamphuis de bal op de stip legde. Vanaf elf meter bleek de spits koelbloedig: 2-2. In de laatste minuut kreeg hij nog een kans om de winnende te maken, maar hij kreeg de bal niet langs de doelman van de bezoekers.