sc Heerenveen verlegt focus op duel tegen FC Twente na teleurstelling tegen AZ

16 september 2024 14:17

Twee dagen na de grote nederlaag tegen AZ richt sc Heerenveen zich alweer op de volgende uitdaging. Dinsdagavond wacht FC Twente in De Grolsch Veste (aftrap 20.00 uur). En dus moet de knop om in de jacht op sportieve revanche.

Van Persie AZ


Van een trauma na de nederlaag van het afgelopen weekend was volgens Van Persie geen sprake. "Daar heb ik geen last van en de spelers ook niet. Ik begrijp de teleurstelling bij iedereen, en dat is logisch. Ja, we hebben wel eens betere maandagen gehad. Er is veel gezegd en geschreven na onze wedstrijd, en dat is terecht. Het hoort bij ons werk. Maar wij moeten ons vooral richten op waar we nu invloed op hebben."

sc Heerenveen kan dinsdagavond in ieder geval rekenen op de steun van zo'n 450 meereizende supporters. Die steun geeft de trainer vertrouwen in de jacht op sportieve revanche. "We zijn elke dag bezig met het verbeteren van onze speelwijze. In de eerste helft hebben we dat prima gedaan, maar de tweede helft was onder de maat. Dat is duidelijk. Ik begrijp goed dat het iets met je doet als je binnen enkele minuten twee doelpunten tegen krijgt. Dat is menselijk. Het is alleen belangrijk dat je dan wel de juiste focus behoudt. Dat is voor ons een leermoment."

Tegen FC Twente krijgt de ploeg direct de kans om dat te laten zien. De Tukkers hebben één punt meer dan sc Heerenveen en staan momenteel op de twaalfde plaats. Voor sc Heerenveen is het bovendien een weerzien met enkele oude bekenden bij FC Twente. Sam Lammers, Michel Vlap en Mitchell van Bergen speelden in het seizoen 2018-2019 nog in Fryslân.

De aftrap in De Grolsch Veste is morgenavond om 20.00 uur. Supporters die niet meereizen, kunnen de wedstrijd volgen via ESPN 2 of onze social media kanalen.