sc Heerenveen Vrouwen knokt zich terug en pakt punt

29 januari 2024 12:07

sc Heerenveen Vrouwen is de tweede seizoenshelft begonnen met een punt bij nummer vijf PEC Zwolle. In de Hanzestad leek de ploeg van Hans Schrijver een vervelende middag te hebben door een vroege achterstand, maar de speelsters toonden veerkracht. Daardoor eindigde het duel in 2-2.

Zwolle1

Zoë Zuidberg zette de Zwollenaren al na zes minuten op voorsprong. Na een mooie pass van Mayke Lindner rondde ze keurig af. Heerenveen moest in de achtervolging, maar het was de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Keepster Jasmijn Resink hield haar ploeg een aantal keer in leven, maar toch mocht PEC na dertig minuten voor de tweede keer juichen. Ditmaal was Jasmijn Dijsselhof de gevierde vrouw. Ze scoorde met een schot in de rechteronderhoek.

Vlak voor de pauze kwam het geloof op een tastbaar resultaat terug, toen de vrijstaande Janneke Ennema de aansluitingstreffer maakte met een kopbal. Aan het begin van de tweede helft stonden de teams op gelijke hoogte. Dewi Snippe maakte de treffer, maar de grootste complimenten waren voor Lyanna Iedema. Zij speelde een verdedigster uit en behield daarna het overzicht, waardoor haar medespeelster de bal makkelijk binnen kon werken.

Snippe en Ennema kregen later in de tweede helft een kans om de Friezinnen op voorsprong te schieten, maar beide keren kwam de Zwolse keepster als winnaar uit de strijd. In de slotfase waren de kansen voor PEC. Ook hier ging de bal er niet meer in, waardoor de punten gedeeld werden.