sc Heerenveen Vrouwen pakt punt tegen Fortuna door ingestudeerde vrije trap

21 oktober 2024 11:53

sc Heerenveen Vrouwen heeft zaterdagmiddag een punt gepakt in het zuiden van het land. Tegen Fortuna Sittard werd het 1-1. Elfi Maass maakte de treffer namens de Friezen, uit een geweldig ingestudeerde vrije trap.

For2

sc Heerenveen begon niet goed aan het competitieduel: al na zeven minuten keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. De Friezen kregen de bal niet goed weg, waarna Rosa van Wershoven de bal vol overtuiging in het doel knalde vanaf twintig meter. De gelijkmaker was net zo fraai. Een ingestuurde vrije trap werd door Elfi Maass mooi binnen geschoten.

Na de pauze gingen beide teams op jacht naar een tweede treffer en de overwinning, wat resulteerde in een open tweede helft. Na ruim vijftig minuten spelen kreeg Chantal Schouwstra een schietkans, nadat ze eerst langs een verdediger glipte. Haar schot miste kracht, waardoor keepster Claire Dinkla kon redden. Niet veel later kreeg ook doelpuntenmaker Maass nog een kans na een goede actie aan de linkerkant van Silje Stockmar, maar ook dit schot werd gekeerd. De laatste serieuze mogelijkheid was voor Jet van Beijeren. In minuut 83 probeerde zij de bal over de keeper heen te koppen, maar dat plannetjes slaagde niet. Daardoor bleef het bij 1-1.