sc Heerenveen vrouwen verliest door slechte openingsfase

30 september 2024 14:07

sc Heerenveen Vrouwen is het seizoen begonnen met een nederlaag. In het Abe Lenstra stadion was ADO Den Haag met 1-3 te sterk voor de pompeblêdenformatie. Alle tegendoelpunten vielen binnen het kwartier.

EFE 9233

Al na zes minuten zorgde aanvalster Lobke Loonen voor de openingstreffer na een pass van Kayra Nelemans. Nog geen tweehonderd tellen later verdubbelde de spits de marge. Ze zag keepster Jasmijn Resink ver voor haar doel staan en schoot de bal met veel gevoel tegen de touwen. In de dertiende minuut viel de 3-0. Ditmaal was het Manon van Raay die trefzeker was, op aangeven van Loonen.

Diep in de tweede helft, in minuut tachtig, deed de thuisploeg nog iets terug. Hester Algra nam een pass van achteruit goed aan en schoot fraai raak. Dichterbij kwam sc Heerenveen Vrouwen niet meer, waardoor de punten meegingen naar de Hofstad.

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Resink, Maass, Meijer, Appelmann, Udink, Van Vilsteren (76. Werther), Kerkhof, Schouwstra, Nassette (46. Algra), Iedema (46. Stockmar), Maatman