sc Heerenveen Vrouwen verliest nipt van PSV

14 oktober 2024 11:44

sc Heerenveen Vrouwen heeft zondagmiddag nipt verloren van PSV. Na negentig minuten stond er een 0-1 stand op het scorebord, maar beide ploegen kregen een aantal serieuze kansen om voor een grotere uitslag te zorgen.

DSC 5710

PSV-spits Joƫlle Smits kreeg de eerste serieuze kans van de wedstrijd, maar haar kopbal kon makkelijk gevangen worden door Jasmijn Resink. De keepster van sc Heerenveen moest zich in de zeventiende minuut wel gewonnen geven, toen Riola Xhemaili een voorzet van Renate Jansen met haar hoofd binnenwerkte. Smits en Jansen kregen binnen het halfuur nog een kans om de marge te verdubbelen, maar de stand bleef 0-1.

Dat zorgde ervoor dat de Friezinnen zich niet zomaar gewonnen gaven. De eerste grote kans voor de thuisploeg kwam van Evi Maatman. De spits volleerde een voorzet van Silje Stockmar, maar die ging over het doel heen. Niet veel later was ook Hester Algra dichtbij de gelijkmaker. Haar kopbal ging net naast.

In de tweede helft waren de kansen een stuk schaarser voor beide doelen. Xhemaili kreeg een mogelijkheid om haar tweede treffer van de middag te maken, maar zij schoot naast. Namens Heerenveen kreeg Maatman nog een kopkans, maar ook die ging er niet in.