Sebaoui geniet van supporters, maar baalt van resultaat: "Had meer ingezeten"

17 augustus 2024 19:20

Zaterdagmiddag klonk er na ruim negentig minuten applaus in het Abe Lenstra stadion. De ploeg van Robin van Persie kwam al in de derde minuut op achterstand, maar maakte in de slotfase gelijk via Jacob Trenskow. De supporters konden de strijdlust waarderen, maar Ilias Sebaoui had gemengde gevoelens. Volgens hem had er meer ingezeten.

DSC 9307


"Als ik eerlijk ben, ben ik een beetje teleurgesteld. Er had meer ingezeten, zeker op basis van de tweede helft", aldus de vleugelaanvaller. Sebaoui en zijn ploeggenoten kwamen al vroeg op achterstand uit een corner en in de tiende minuut leken de bezoekers de marge te verdubbelen via Paxten Aaronson. Door buitenspel werd dat teruggedraaid, waardoor de pompeblêdenformatie geloof bleef houden in een resultaat. "In het begin waren we zoekende, maar daarna namen we al de overhand. We hebben het als team omgedraaid, door voor elke meter te vechten met elkaar. Daar mogen we trots op zijn."

Heerenveen stichtte in de eerste helft driemaal gevaar voor het vijandelijke doel, waarbij Luuk Brouwers de grootste mogelijkheid kreeg. Hij schoot op Vasilis Barkas. De doelman van de Domstedelingen zag vlak voor rust een schot van Sebaoui, na een mooie combinatie aan de rechterkant, hoog overgaan. Na de pauze lukte het steeds vaker om gevaarlijk te worden. Invaller Trenskow stal de show met een schot op de lat en zijn doelpunt, maar ook de Belgische buitenspeler liet zich steeds meer gelden.

"In de tweede helft kreeg ik ook vaker de bal", zegt Sebaoui, die zich een aantal keer op knappe wijze langs zijn tegenstanders wurmde. Met die acties liet hij zien wat hij in petto heeft, ook al lukte niet alles bij de handenbinder. "Ik ben een vleugelspeler, ik moet elke keer mijn man opzoeken en dat heb ik vandaag gedaan. Als ik een actie inzet, merk je dat het publiek een beetje opveert. Dat is een heerlijk gevoel."

De aanvaller begon vorige week tegen Ajax in de basis en mocht nu weer vanaf het eerste fluitsignaal meedoen. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor de Friezen. "Als voetballer wil je altijd spelen, maar aan de andere kant: we hebben nu wel meer tijd om te trainen, de spelwijze te perfectioneren", aldus de aanvaller, die op 31 augustus weer aantreedt in het Abe Lenstra stadion. Een kwartier na de wedstrijd kijkt hij al met veel plezier vooruit. "De supporters hebben ons vandaag van de eerste tot de laatste minuut gesteund, ook toen we op achterstand kwamen. Dat is mooi. Ik heb er nu al zin in om de fans dan weer te zien."

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Hall (46. Braude), Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Van Ee (78. Smans), Brouwers, Olsson; Al-Saed (46. Trenskow), Karlsbakk (72. Nicolaescu), Sebaoui (86. Rallis)