Van Persie kijkt uit naar nieuwe thuiswedstrijd: "De connectie met de fans is speciaal"

30 augustus 2024 15:59

Robin van Persie heeft zin in de wedstrijd tegen NAC Breda. De trainer van sc Heerenveen hoopt op volle tribunes in het Abe Lenstra stadion. Volgens hem kunnen de supporters het team over het dode punt heen helpen, zoals dat ook tegen FC Utrecht gebeurde. Toen knokte sc Heerenveen zich na een vroege achterstand terug, wat een punt opleverde.

DSC09394


"Tegen FC Utrecht heb ik een ontzettend leuke wedstrijd beleefd, mede door de goede sfeer in het stadion. Moeten we voor deze wedstrijd nog even een oproep doen voor de kaartverkoop?", zegt Van Persie lachend. "In de vorige wedstrijd hebben de fans ons echt geholpen op een aantal belangrijke momenten. De connectie met de supporters is speciaal. Dat gaat ons echt tien punten extra opleveren dit seizoen."

Goede trainingsweken
Afgelopen weekend kwamen de manschappen van Van Persie niet in actie. "In eerste instantie vond ik het jammer dat we niet hoefden te spelen, maar achteraf ben ik heel positief", zegt de oefenmeester. "We hebben heel veel puntjes op de i kunnen zetten tijdens de trainingen, ik zie ons nog steeds een mooie ontwikkeling doormaken. Als de wedstrijd tegen FC Twente was doorgegaan, waren we daar misschien niet aan toegekomen."

Tegen NAC kan de trainer nog niet beschikken over Mateja Milovanovic en Amara Condé. "Mateja maakt echt goede  stappen. Dit weekend gaat hij waarschijnlijk negentig minuten spelen bij Onder 21. Amara heeft nog wel wat langer nodig. Daarbij moet je waarschijnlijk wel denken aan een aantal weken. Het is jammer dat we hem nu nog niet kunnen inzetten."

Espen van Ee
In de eerste twee wedstrijden van het seizoen werd Condé vervangen door Espen van Ee. De opstelling wilde Van Persie nog niet prijsgeven, maar hij liet zich positief uit over de middenvelder. "Hij ontwikkelt zich hartstikke goed. Ik vind het mooi hoe leergierig hij is. Iedere dag komt ‘ie beelden bekijken van een training of van de wedstrijden. Het is een feest om met zulke jongens te werken. Hij doet het echt heel goed."