Van Persie mist Nicolaescu en Al-Saed, maar heeft Condé en Kersten terug

26 september 2024 15:33

Vrijdagavond staat de volgende Eredivisiewedstrijd op het programma voor sc Heerenveen. De Friezen willen na de 2-1 overwinning op FC Groningen het goede gevoel vasthouden. Dat moet gebeuren in Overijssel, waar Heracles Almelo om 20.00 uur de gastheer is. Ion Nicolaescu, die afgelopen weekend de matchwinner werd, ontbreekt door een blessure.

22092024324181 DSC 2129


"Met Nico gaat het redelijk goed, maar hij is er morgen niet bij", vertelt de trainer. "Dat is vervelend, in de eerste plaats voor hemzelf. Hij zat er echt goed in, ik zag het ook iedere dag fitter en beter worden. Tegen FC Groningen speelde hij heel goed, maar nu moeten we hem dus missen. Het is gelukkig niets groot. Ik heb goede hoop dat hij er misschien volgende week alweer bij is, maar dat moeten we nog even afwachten."

Ook Danilo Al-Saed ontbreekt in Almelo. "Hij heeft een tikje gekregen op de training, maar ook dat duurt waarschijnlijk niet lang", zegt Van Persie over de aanvaller, die het vooralsnog moet doen met een rol als reserve. "Aan het begin van het seizoen moest hij aan de rechterkant spelen omdat Ché Nunnely geblesseerd was en Jacob Trenskow er nog niet was. Hij heeft zich nog niet echt kunnen laten zien vanaf zijn beste positie, aan de linkerkant. Maar op de trainingen zien we dat hij heel veel in huis heeft. Hij gaat zijn kans echt wel krijgen, maar dan is het extra jammer dat hij er nu niet bij is."

Amara Condé
Gelukkig is er vanuit de ziekenboeg ook goed nieuws. Sam Kersten, die de wedstrijd tegen FC Groningen aan zich voorbij moest laten gaan, is er weer bij. Daarnaast is Amara Condé klaar om na een blessure zijn officiële debuut te maken. "Vorig weekend kon hij bij hoge nood al meedoen, maar nu kan hij echt spelen", vertelt de coach, die blij is dat de middenvelder onderdeel uitmaakt van de groep. "Hij heeft een heel belangrijke rol, ook buiten de wedstrijden om. Amara is altijd opgewekt, het is een wereldgozer die altijd bezig is met anderen. Het is prettig om zo’n persoon erbij te hebben."

Tegengoals
Na zes wedstrijden hebben de Friezen zeven punten gepakt. Waar Heracles tweemaal de nul hield, lukte dat Heerenveen tot dusver eenmaal. "In iedere wedstrijd, op NAC Breda na, zijn we op achterstand gekomen. Ik hoop dat we dat morgen kunnen voorkomen", aldus Van Persie. "Het schuilt ook wel een beetje in onze manier van spelen: we krijgen kansen tegen, maar ik verwacht dat we in de meeste duels meer gaan creëren dan de tegenstanders."