Van Persie stelt doel: "Ik vind dat we niet bang moeten zijn om dat uit te spreken"

18 oktober 2024 15:34

De interlandperiode is voorbij, wat betekent dat er zaterdagavond weer een Eredivisiewedstrijd op het programma staat. Om 20.00 uur speelt sc Heerenveen tegen NEC in het Goffertstadion. Robin van Persie is duidelijk: hij neemt geen genoegen met minder dan drie punten.

DSC09413


"Heel simpel vind ik dat je op basis van de afgelopen twee wedstrijden, tegen Heracles-uit en PEC Zwolle-thuis, zes punten had moeten halen. Als het even tegenzit, misschien vier. Maar zeker niet één", aldus Van Persie, doelend op de laatste twee duels voor de interlandperiode. "Ook morgen gaan we voor de winst. Dat doen we iedere wedstrijd, want we hebben heel duidelijk voor ogen wat we willen: play-offs halen voor Europees voetbal. En hopelijk lukt het zelfs om ons direct te kwalificeren voor Europa. Ik vind dat we niet bang moeten zijn om dat uit te spreken. Dat doe ik niet om stoer te doen, maar omdat ik het echt realistisch vind."

De oefenmeester benadrukt dat treuren om resultaten in het verleden geen enkele zin heeft, maar haalt toch de wedstrijden nog even aan. "Ik wil ervoor waken dat er een gevoel ontstaat van: jammer… We moeten gewoon zorgen dat het niet meer gebeurt. Die focus zie ik ook echt in de groep, dus daar word ik wel heel blij van. Sowieso is het geweldig om met deze groep te werken, want iedere speler is enorm coachbaar en wil echt beter worden", aldus Van Persie, die zaterdag niet kan beschikken over Daniël Karlsbakk. De spits is niet fit genoeg, al benadrukt de trainer meteen dat het 'niet ernstig' is. "De rest is fit, dus ook Ion Nicolaescu en Danilo Al-Saed."

Meer internationals
Simon Olsson, Oliver Braude, Hussein Ali en Ion Nicolaescu werden deze interlandperiode opgeroepen voor hun land, al keerde de spits vrij snel terug omdat hij niet okselfris was. Van Persie hoopt dat de volgende interlandperiode meer spelers uitvliegen voor de internationale duels. "Spelen voor je land is een ongelooflijk mooie eer. Ik vind dat het echt een doel van de jongens moet zijn om in beeld te komen bij je land."