Van Persie wil dat sc Heerenveen ook tegen AZ veel risico neemt: "Moeten we mee doorgaan"

13 september 2024 15:53

sc Heerenveen speelt zaterdagavond om 21.00 uur tegen AZ. Robin van Persie is blij dat de interlandperiode voorbij is en er weer een wedstrijd in het verschiet ligt. Na een gelijkspel tegen FC Utrecht en een overwinning op NAC Breda is er vertrouwen, maar de oefenmeester staat nog met beide benen op de grond. "In die wedstrijden zat het ook niet tegen."

DSC 7363


Het Abe Lenstra stadion kolkte in de afgelopen twee thuisduels. Er waren mooie aanvallen. Er kon gejuicht worden. Passie, strijd en beleving waren duidelijk te zien. "En lef", voegt Van Persie er aan toe. "Er zit veel risico aan onze speelstijl vast, wat betekent dat we ook af en toe een kans weggeven. Tegen Utrecht hadden we op een 0-2 achterstand kunnen komen en tegen NAC hadden we geluk. Maar we moeten hier mee doorgaan, ook als het straks wel een keer tegenzit."

Krachtmeting met AZ
Nu staat een uitduel met AZ op het programma. De Alkmaarders zijn goed begonnen met tien punten uit vier wedstrijden. De ploeg scoorde vijfmaal en kreeg nog geen enkel doelpunt tegen. De Friezen speelden een duel minder, maar maakten wel evenveel goals. "Ik verwacht dat wij ook nu veel de bal zullen hebben", stelt van Persie. "Daar moeten we goede dingen mee doen en gevaarlijk uit worden. Met welke namen we dat gaan doen, ga ik nog niet prijsgeven. We gaan AZ niet wijzer maken dan ze al zijn."

Wat wel zeker is, is dat Amara Condé niet speelt. Hij is nog niet fit genoeg. "We gaan er vanuit dat hij volgende week aansluit bij de selectie", vertelt de trainer, die tevreden terugkijkt op de interlandperiode. "We hebben nu één wedstrijd gespeeld in drie weken tijd. Dat is weinig, maar het geeft ons wel de mogelijkheid om verder te bouwen. We hebben heel specifiek kunnen werken. Ik vind dat we echt op de goede weg zijn, maar het mooie aan voetbal is dat je nooit uitgeleerd bent. Iedere dag kom je wel weer iets tegen."