Om Utens: Aanvoerder Oliver Braude scoort bij ruime zege

De interlandperiode is aangebroken. Zeven sc Heerenveen-spelers zijn opgeroepen. Hier kun je de verrichtingen van Andries Noppert, Ion Nicolaescu, Osame Sahraoui, Daniel Karlsbakk, Charlie Webster, Oliver Braude en Bernt Klaverboer volgen.

Een bericht gedeeld door Ion Nicolaescu (@nicolaescu.9)

18 oktober, 10.00 uur:

Een bericht gedeeld door Andries Noppert Official (@andriesnoppert)

17 oktober, 22.30 uur:
Charlie Webster heeft met Engeland Onder 20 in de blessuretijd een punt weggeven tegen Portugal: 1-2. De huurling van Chelsea begon op de bank, maar kwam in minuut 78 binnen de lijnen. Op dat moment stond het nog gelijk. Miguel Fale werd in de vierde minuut van de extra tijd de matchwinner.

17 oktober, 22.22 uur:
Daniel Karlsbakk is niet in actie gekomen bij Noorwegen O21, dat met 2-0 verloor van Italië. De talenten uit het land van de laars wisten in beide helften één keer te scoren. Het was voor de Noren hun eerste nederlaag deze EK-kwalificatiepoule. De eerste twee duels werden met maar liefst 7-0 gewonnen.

17 oktober, 17.00 uur:
Bernt Klaverboer is vandaag wederom niet in actie gekomen bij Oranje O19, dat met 5-1 van België won. Bijzonder was dat de Nederlanders maar liefst elk keer wisselden in het duel tegen de zuiderburen. Roy Steur keepte de eerste helft, waarna Tristan Kuijsten na rust onder de lat stond. Klaverboer moest dus negentig minuten vanaf de bank toekijken.

17 oktober, 9.13 uur:

Om Utens (12) (1)

16 oktober, 22.45 uur:
Andries Noppert heeft vanaf de zijlijn gezien hoe Nederland een driepunter heeft gepakt tegen Griekenland. In Athene was de opdracht van Oranje duidelijk: in ieder geval niet verliezen. Dat lukte, want de wedstrijd eindigde met een 0-1 stand door een benutte strafschop van Virgil van Dijk. Het doelpunt viel pas in de blessuretijd. In de eerste helft kreeg de ploeg van Ronald Koeman ook al een penalty, maar die wist Wout Weghorst niet te benutten.

Waar de keeper van sc Heerenveen op de bank bleef, kwamen er wel drie oude bekenden in actie. Net als in het eerste duel deze interlandperiode begon Denzel Dumfries in de basis. Joey Veerman en Marten de Roon stonden tegen Frankrijk ook aan de aftrap, maar kwamen nu als invallers in het veld.

16 oktober, 20.42 uur:
Oliver Braude heeft de interlandperiode uitstekend afgesloten. Tijdens de eerste wedstrijd van Noorwegen O20 kwam hij als wisselspeler twintig minuten in actie, nu mocht hij negentig minuten meedoen én droeg hij de aanvoerdersband. Waar hij bij sc Heerenveen minuten maakt als rechtsback, stond hij bij de nationale ploeg als linksbuiten opgesteld tegen Roemenië.

Het duel eindigde in een 5-0 zege voor Braude en zijn ploeggenoten. De Heerenvener zorgde vanaf de strafschopstip zelf voor het laatste doelpunt.

16 oktober, 9.10 uur:
Het Nederland van Andries Noppert speelt een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Het doel voor Oranje is duidelijk: in ieder geval niet verliezen.

16 oktober, 9.09 uur:

Om Utens (16)

15 oktober, 22.43 uur:
Ion Nicolaescu speelde vandaag tegen Polen. Aan die tegenstander had de spits goede herinneringen: toen de ploegen vorige keer tegenover elkaar stonden, maakte hij twee doelpunten, waardoor hij topscorer aller tijden werd van Moldavië. Nu mocht hij weer juichen. Na 26 minuten had hij namelijk een treffer achter zijn naam staan. Het leverde hem en zijn ploeggenoten uiteindelijk een punt op. Na iets meer dan vijftig minuten maakte Karol Swiderski gelijk.

15 oktober, 22.41 uur:
Osame Sahraoui ontbrak opnieuw in de wedstrijdselectie van Noorwegen. De dribbelaar van sc Heerenveen zag zijn ploeg met 0-1 verliezen van Spanje. Gavi maakte vlak na de pauze de enige treffer van de wedstrijd. De Noren staan derde in de EK-kwalificatiepoule met tien punten uit zeven wedstrijden. Spanje en Schotland hebben vijf punten meer én moeten nog een extra wedstrijd spelen.

15 oktober, 10.28 uur:

Om Utens (12)

14 oktober, 23.01 uur:
Voor Bernt Klaverboer stond de tweede wedstrijd op het programma deze interlandperiode. Tijdens het eerste duel zat hij op de bank en ook nu moest hij toekijken hoe zijn landgenoten het deden tegen Australië. Het werd 1-1. Oranje O19 kwam op voorsprong via Antoni Milambo, maar na een uur maakte Thomas Waddingham de gelijkmaker.

13 oktober, 22.40 uur:
Andries Noppert zag Oranje vandaag met 1-2 verliezen van Frankrijk. De doelman moest op de bank plaatsmaken en zag vanaf daar dat Kylian Mbappé twee keer scoorde. Feyenoorder Quilindschy Hartman maakte zeven minuten voor het einde de aansluitingstreffer, maar verder kwam Nederland niet.

Hoewel Noppert niet in actie kwam, was er een hoog sc Heerenveen-gehalte bij de nationale ploeg. Oude bekenden Joey Veerman, Marten de Roon én Denzel Dumfries begonnen namelijk in de basis.

13 oktober, 9.23 uur:

Om Utens (10)

12 oktober, 22:33
Osame Sahraoui zat vandaag niet bij de wedstrijdselectie van Noorwegen. De aanvaller zag zijn landgenoten met 0-4 winnen van Cyprus. Erling Haaland was de grote man met twee doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van oud-Eredivisiebekenden Alexander Sorloth en Fredrik Aursnes.

12 oktober, 22.24 uur:
Daniel Karlsbakk heeft een half uur speeltijd gekregen bij Noorwegen O21. De aanvaller van sc Heerenveen kwam met een 1-0 achterstand binnen de lijnen, maar stapte het veld af met een overwinning. Tegen Oostenrijk werd het 1-2. Paul Koller zorgde na veertien minuten spelen voor de Oostenrijkse goal, waarna Thello Aasgaard vlak voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Het duel leek uit te lopen op een gelijkspel maar in de blessuretijd sloegen de Noren nogmaals toe. Lasse Selvåg Nordås werd de matchwinner.

12 oktober, 21.34 uur:
Bernt Klaverboer is vandaag niet in actie gekomen bij Oranje O19. Bij de ploeg, die deze interlandperiode drie wedstrijden speelt, kreeg Jesse van de Haar de voorkeur onder de lat. Het duel tegen Zwitserland eindigde in een 4-3 overwinning voor de Nederlanders.

12 oktober, 20.51 uur:
Ion Nicolaescu heeft zijn neusje voor de goal getoond bij de nationale ploeg van Moldavië. De aanvaller van sc Heerenveen, die topscorer aller tijden is bij de nationale ploeg van zijn land, maakte één doelpunt tegen Zweden. Genoeg voor een resultaat was het niet. Het werd 3-1. Nicolaescu zag Jesper Karlsson twee keer scoren, terwijl Gustaf Lagerbielke voor de andere treffer zorgde. Toen de derde treffer van de thuisploeg op het scorebord kwam, was de spits al gewisseld. Hij ging in minuut 64 naar de kant.

12 oktober, 19.46 uur:
Oliver Braude is vandaag twintig minuten in actie gekomen bij Noorwegen O20, dat Tsjechië met 2-1 versloeg. Bryan Fiabema maakte na een halfuur spelen de openingstreffer uit een strafschop, waarna de aanvaller zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog een doelpunt maakte. De Tsjechen kwamen nog terug, maar de overwinning was uiteindelijk voor de Noren.

12 oktober, 18.50 uur:
Charlie Webster heeft met 2-0 verloren van de leeftijdsgenoten uit Roemenië O20. Cristian Mihai zorgde in de vijfde minuut voor de openingstreffer, waarna Atanas Trica de marge al vroeg in de wedstrijd verdubbelde door een strafschop binnen te werken. Webster zag het vanaf de bank. Hij kwam in minuut 68 binnen de lijnen, maar kon samen met zijn landgenoten niets meer doen aan de stand.