Om Utens: Ion Nicolaescu wint tweemaal, Ali en Al-Saed pakken vier punten

10 september 2024 23:02

Ion Nicolaescu, Oliver Braude, Hussein Ali, Danilo Al-Saed en Mateja Milovanovic zijn deze interlandperiode op pad met de nationale ploeg. Volg hier de verrichtingen van het vijftal.

DSC 7683

10 september, 22.40 uur:
Hussein Ali en Danilo Al-Saed zijn ingevallen bij Irak, dat doelpuntloos gelijkspeelde tegen Koeweit. De spelers van sc Heerenveen kwamen na 73 minuten binnen de lijnen.

10 september, 20.31 uur:
Ion Nicolaescu zal met een glimlach naar Nederland vliegen. De aanvaller boekte met Moldavië namelijk twee overwinningen. Waar eerst Malta verslagen werd in de Nations League, stond nu een oefenwedstrijd op het programma tegen San Marino. Een ruime zege zat er niet in: Vadim Rata zorgde na tien minuten voor het enige doelpunt.

10 september, 20.30 uur:
Oliver Braude keert terug naar Heerenveen met een paar minuten in de benen. Waar hij in de eerste wedstrijd helemaal niet speelde, kwam hij tegen Jong Italië na 87 minuten binnen de lijnen. De eindstand stond toen al op het scorebord: Tommaso Baldanzi van AS Roma zorgde met een hattrick voor een 0-3 nederlaag voor de Noren.

10 september, 19.19 uur:
Mateja Milovanovic is vandaag niet in actie gekomen bij Jong Servië, dat met 2-0 won van Azerbeidzjan. Voor de pauze stond de eindstand al op het scorebord door doelpunten van Vukasin Durdevic en Jovan Mijatovic. Na twintig seconden in de tweede helft kregen de bezoekers de kans om het nog spannend te maken, maar een strafschop werd gekeerd.

7 september, 20.01 uur:
Ion Nicolaescu scoorde in de laatste Eredivisiewedstrijd voor de interlandbreak tweemaal tegen NAC Breda en die lijn trekt hij door naar de nationale ploeg van Moldavië. Mede door een benutte strafschop van de spits werd Malta in de Nations League met 2-0 verslagen. Mihail Caimacov had voor de treffer van de Heerenveenspits de ploeg al op voorsprong gezet.

6 september, 19.57 uur:
Mateja Milovanovic heeft negentig minuten in de benen bij Jong Servië. De verdediger is net terug van een lange blessure, maar werd wel meteen opgeroepen voor de nationale ploeg. Tegen Oekraïne kreeg hij een basisplaats als linker wingback.

De wedstrijd eindigde voor Milovanovic in een 2-1 nederlaag, ondanks een vroege voorsprong via Samed Bazdar. Nazar Voloshyn en Yegor Yarmolyuk zorgden er uiteindelijk voor dat de stand werd omgedraaid.

6 september, 14.14 uur:
Irak heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oman met 1-0 gewonnen. Hussein Ali begon in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld, terwijl Danilo Al-Saed na ruim tachtig minuten spelen binnen de lijnen kwam. Voor de dribbelaar was het zijn eerste interland sinds 6 januari, toen hij meedeed in het oefenduel met Zuid-Korea.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg. Binnen het kwartier maakte spits Aymen Hussein de goal, wat genoeg bleek voor een zege.

5 september, 18.00 uur:
Oliver Braude heeft vandaag vanaf de bank gezien hoe Noorwegen Onder 21 met 0-1 won van de leeftijdsgenoten uit Letland. De rechtsback van sc Heerenveen kwam niet in actie en zag vanaf de zijlijn Kristian Arnstad na 54 minuten scoren uit een strafschop.