Om Utens: Braude, Al-Saed, Ali, Nicolaescu en Milovanovic opgeroepen voor nationale ploeg

29 augustus 2024 08:55

Er zijn nog maar twee Eredivisiewedstrijd gespeeld, maar de eerste interlandperiode staat alweer voor de deur. Lees hier welke spelers met een landenteam op pad mogen de komende periode.

13072024321413 MGH4508


Mateja Milovanovic
Verdediger Mateja Milovanovic was lang geblesseerd, maar heeft inmiddels een aantal keer meegedaan met Onder 21. Het is voor de bondscoach van Jong Servië genoeg om de mandekker, die deze zomer overkwam van Ajax, meteen op te roepen voor de interlandperiode. Op 6 september neemt hij het op tegen de leeftijdsgenoten uit Oekraïne en vier dagen later staat een duel met Azerbeidzjan op het programma.

Oliver Braude
Rechtsback Oliver Braude mag zich melden bij Noorwegen Onder 21. De voetballer speelt met zijn leeftijdsgenoten twee wedstrijden: op 5 september is Letland de tegenstander en vijf dagen later wacht een krachtmeting met Italië. Beide duels zijn voor de kwalificatie voor het EK Onder 21, dat in 2025 plaatsvindt.

Ion Nicolaescu
Voor de topscorer allertijden van Moldavië staan twee wedstrijden op het programma waarin hij zijn scoringsdrift kan laten gelden. De aanvaller speelt op 7 september in de Nations League tegen Malta en daarna volgt drie dagen later nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen San Marino.

Hussein Ali en Al-Saed
Bij Irak mag Hussein Ali inmiddels een vaste kracht worden genoemd. De vleugelverdediger werd vorig seizoen international en maakte inmiddels al een Azië Cup en de Olympische Spelen mee. Nu neemt hij het op 5 september op tegen Oman en vijf dagen later tegen Koeweit, samen met zijn ploeggenoot Al-Saed. Hij speelde op 6 januari mee in een oefenwedstrijd die met 0-1 van Zuid-Korea werd verloren, maar ontbrak daarna. Nu is hij dus weer terug bij het landenteam.