De Derby van het Noorden is terug: lees hier de bezoekersinformatie

20 september 2024 12:00

Na een jaar afwezigheid staat zondagmiddag de Derby van het Noorden op het programma (aftrap: 12.15 uur). Kom jij naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen? Neem dan je sc Heerenveen-sjaal mee naar het stadion en houd het grutsk omhoog tijdens it Frysk Folksliet! Hieronder lees je alle praktische informatie voor het affiche van zondag.

DSC09744


Ben jij erbij?
Alleen seizoenkaarthouders hebben de mogelijkheid twee toegangskaarten bij te kunnen kopen voor dit affiche. Een clubkaart is dus niet voldoende om voor dit duel een kaart te bemachtigen. Desondanks kunnen we rekenen op goedgevulde tribunes, want er zijn al meer dan 23.000 kaarten verkocht. Wil je tegen FC Groningen en voor de rest van het seizoen zeker zijn van een vaste plaats? Bestel dan een seizoenkaart, want dan ben je ook zeker van je vaste stekkie als PSV, Ajax en Feyenoord op bezoek komen in Fryslân. En je maakt gebruik van alle seizoenkaartvoordelen. 


Heb je geen toegangskaart? Volg de wedstrijd met live commentaar
Wist je dat het mogelijk is om de wedstrijd te volgen met live commentaar? Waar je ook bent, overal word jij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het veld. Vijf minuten voorafgaand aan de aftrap begint de uitzending.


Pilot: betaal met EasyPay
Geen eten en drinken kunnen halen in het Abe Lenstra stadion omdat je geen contant geld meer in je portemonnee hebt? Tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen wordt, zoals eerder deze week al aangekondigd, een pilot gedraaid bij meerdere barren met EasyPay. 


Parkeren
Herinnering: P4 niet bereikbaar via Stadionweg
Bij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen is P4 niet bereikbaar via de Stadionweg. Dit zal dit seizoen voor alle wedstrijden gelden, zoals ook al gemeld werd in de bezoekersinformatie voor de thuisduels met NAC en FC Utrecht. In- en uitrijden kan via de Atalantastraat.

Wijziging: aanrijroute P1
Beschik je over een parkeerkaart voor P1? Om voor een optimale doorstroming van het verkeer te zorgen verzoeken we je om - vanaf de A32 - afslag 11 (Heerenveen, Oranjewoud) te nemen en te vervolgens de borden Abe Lenstra stadion te volgen. Als je bij het stadion gearriveerd bent, wijzen onze parkeerstewards de weg naar P1.

 


sc Heerenveen roept op: gooi plastic bekers in de oranje containers

sc Heerenveen roept supporters op om plastic bekers te scheiden van ander afval. Is je plastic beker leeg? Gooi deze dan in de oranje containers. De ingezamelde plastic bekers worden gerecycled. Al het overige afval, zoals patatbakjes en kartonnen koffiebekers, kan in de zwarte restafvalbakken. Laten we samen zorgen voor een schoon Abe Lenstra stadion. 

Let op: Arriva-regeling niet meer geldig
Waar seizoenkaarthouders in de voorbije seizoenen gebruik konden maken van de Arriva-regeling, is dat in het seizoen 2024/2025 niet meer het geval. Reden hiervoor is dat het momenteel onzeker is of de vervoerder ook in 2025 nog het busvervoer in de provincie in beheer heeft. Daarom is het niet mogelijk om dit als dienst aan te bieden voor de nieuwe voetbaljaargang. Wil je met het openbaar vervoer naar het Abe Lenstra stadion, dan dien je een vervoersbewijs te kopen.

It Pompebledsje
Traditiegetrouw wordt It Pompebledsje weer verkocht voorafgaand aan de thuiswedstrijd. Met het kopen van het boekje maken supporters kans op mooie prijzen. De uitslag van de verloting is in de rust te zien op de grote schermen in het stadion en vanaf dat moment ook terug te vinden op onze website.